AcasăSOCIALBig Brother în şcoli şi grădiniţe! Se modifică Legea Educaţiei, pentru ca...

Big Brother în şcoli şi grădiniţe! Se modifică Legea Educaţiei, pentru ca dascălii şi elevii să fie „spionaţi”

sursa foto: sursazilei.ro

Parlamentarii doresc modificarea Legii Educaţiei astfel încă să fie instalate camere de luat vederi în toate instituțiile antepreșcolare și preșcolare din România.

Un proiect de lege a fost depus deja în Parlament de către PSD-işti.

Nu se cere acordul părinţilor

Sistemele de monitorizare vor fi instalate obligatoriu în toate grădinițele, creșele și școlile din România, iar pentru asta nu va fi nevoie de acordul părinților. Proiectul de lege prevede faptul că acordul părinților nu este necesar.

Instituțiile trebuie să monteze camerele de luat vederi în sălile de clasă, pe holuri, în exteriorul clădirii, dar și în sălile de festivități. Părinţii vor primi şi ei date de logare pentru a putea să acceseze camerele de securitate.

Proiectul de lege a fost depus în Parlament și semnat de către 33 de deputați PSD.

Elevul acuzat de viol ar mai fi făcut o victimă

În contextul în care se tot vorbește despre siguranța în școli, a ieșit la lumină un caz cel puțin cutremurător. Care i-a îngrijorat peste măsură pe părinții elevilor de la o unitate școlară din București.

Noi acuzaţii şocante la şcoala Nicolae Titulescu, acolo unde un băiat ar fi fost violat de două ori de colegi. O altă mamă susţine că fiul ei a fost victima abuzurilor fizice şi psihice, iar agresorul ar fi acelaşi ca în cazul celuilalt copil.

Femeia susţine că a depus plângere la poliţie încă din noiembrie 2022.

author avatar
Andrei Ștefan
832 afisari

15 COMENTARII

  1. Acum nu poate fi orice o conspiratie. Este imperativ sa fie camere de luat vederi in institutuile de invatamant.
    Pentru ca acestea sunt vremurile in care traim: profesori si elevi care comit abuzuri, droguri in scoli si altele.
    A scapat situatia de sub control si trebuie sa folosim instrumentele moderne pentru a proteja cetatenii si mai ales copiii.
    Sunt „conspirationista” dar pericolul abuzurulor si al drogurilor este mai mare decat potentialul big brother. Oricum subtem supravegheati prin telefoane si orice. De ce sa nu folosim tehnologia si pentru bine?
    Ca si dacii liberi circula cu masinile si folosesc tehnologia, sunt urmariti pe social medua masiv si posteaza acolo poze cu bebelusi si copilasi in toate ipostazele. Nu mai mergem cu magarul si cine vrea se poate retrage in munti, fara tehnologie, carduri si altele.
    Sa protejam copiii

    • „Sa protejam copiii”
      De acord
      Scoala e un risc
      Deci interzisa obligativitatea
      PS
      De unde stii ca imagineile nu ajung la pedofili?
      sau traficanti……

    • Este axiomatic !
      Trebuie supraveghere, prin lege , fara fandoselile parintilor, in majoritatea lor esuati, nascuti si formati dupa 1989 !
      Nu are de ce sa deranjeze decit daca se doreste protejarea derbedeilor care injosesc profesori si altele asemenea !

      • daaaaa petntru ca ai nascuti si formati dupa 89 nu sunt comunisti timpiti ca tine sa accepte fara sa cracneasca abuzurile si sa sfarseasca printr-o revolutie sangeroasa cauzata de foamete lipsuri cumplite si prostie imensa, iar profesorul este bineinteles autoritatea suprema si in niciun caz nu trebuie contrat daca emana tot felul de ineptii comuniste. avem cea mai minunata climaiar migratorii au venit si au plecat mai departe numa noi am ramas pe loc dintotdeauna „aicea” (sic)!

  2. Bocancul statului-tătuc, salvarea noastră în mâinile păduchilor și lipitorilor. Ce rău se poate întâmpla? Dacă n-ai făcut nimic ilegal n-ai nimic de ascuns, așa e?

  3. Nu de camere de spionare avem nevoie, ci profesorii, ăia plătiți bine , pauza s-o petreacă în curte cu elevii nu la bârfă în cancelarie. Peste tot în lume profesorii supraveghează elevii în timpul procesului de învățământ. Numai la noi treaba trebuie s-o facă fie părinții ,fie poliția, oricine numai majestatile lor NU.
    n

  4. Dresarea elevilor, adaptarea lor institutia puscarie, gardian la poarta camere de luat vederi in clasa, tunsul la chelie s-a implementat deja prin fashion statement. Supunerea indivizilor fata de o figura autoritara inca de mici….

  5. Si la ce vor ajuta camerele de luat vederi in clase? O sa aveti o surpriza; o sa vedeti cum profesorii se chinuie sa-i invete ceva pe elevi iar pe loazele voastre ii doare in cursul saptamanii. Poti sa pui cate camere de luat vederi ca daca autoritatea profesorului a fost distrusa tot violenta si droguri va fi. Pe romanul de astazi trebuie sa-l obligi sa invete ca altfel…o sa fie si mai bine. Ia uitati-va la postarea acestui tanar despre simularea la BAC si trageti concluziile:
    „Am scris şi eu totul până la subiectul 2. La subiectul trei nu am ştiut nimic“, a zis Alexandru. El a recunoscut că nu îi place matematica și școala îl forțează să învețe informații nefolositoare.

    „Nu cred că îmi foloseşte nimic, nici la română, cred că până la timpul perfect compus, până acolo, restul e useless (nefolositor). La matematică, tot ce s-a ajuns până la radicali, nu are niciun sens.
    Eu sunt un om inteligent, nu sunt deştept, nu am luat informaţia din carte. M-am născut cu mintea de conducător.
    O să fiu conducător de firmă, artist, influencer, o să fiu ceva în viaţă 100%. Nu am nevoie de matematică. Banii contează, să te distrezi. Nu vreau să lucrez pe 1.000 de euro pe lună, să ajung să nu mă mai vrea nici nevasta.“, a mai precizat tânărul.
    Bei, asta sa nascut „destept” si nu are nevoie de carte! Ia comentati asta mei geniilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger