AcasăSOCIALBenzina şi motorina, preţuri în creşteri la început de săptămână. Bătăi de...

Benzina şi motorina, preţuri în creşteri la început de săptămână. Bătăi de cap pentru şoferii cu maşini diesel

Şoferii trebuie să scoată din ce în ce mai mult din buzunar pentru a face un plin de combustibil. Şi benzina, şi motorina s-au scumpit.

Specialiştii susţin că luni, 6 martie 2023, benzina standard se comercializează chiar şi cu 6,72 lei/ litru. Asta după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, preţul pentru un litru de benzină standard varia între 6,53 şi 6,58 lei.

Benzina premium: 7,37 lei

Prețul carburanților a crescut de la 1 ianuarie 2023, de când Guvernul a eliminat compensarea cu 50 de bani a prețului la benzină și motorină. De la începutul anului, prețul la benzină a crescut cu 7.5%, iar cel la motorină a înregistrat o creștere cu 6.4%.

Preţul pentru un litru de benzină premium variază luni, 6 martie 2023, între 7,04 şi 7,37 lei. Şi aici observăm o uşoară creştere de preţuri, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, preţul pentru un litru de benzină premium varia între 7 şi 7,27 lei.

Motorina premium: 7,89 lei/ litru

Motorină premium se comercializează luni, 6 martie 2023, cu preţuri cuprinse între 7,61 şi 7,89 lei/ litru. Săptămâna trecută aveam preţuri cuprinse între 7,58 şi 7,61 lei/ litru.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.97 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații peco din București.

author avatar
Andrei Ștefan
504 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Incident grav! Poliţist local din Galaţi, lovit intenţionat cu maşina. A fost dus la spital

Se fac cercetări după un incident grav ce a avut loc recent în Galați. Un polițist local a ajuns la spital, după ce a...

Vladimir Putin a ţinut un discurs la 2 ani de război în Ucraina: „Forțele nucleare sunt pregătite” (VIDEO)

Vladimir Putin s-a adresat, joi dimineaţă, celor două camere ale parlamentului rus, cu două săptămâni înainte de alegerile prin care va fi reconfirmat, cel...