AcasăSOCIALBeneficii şi pentru patroni, şi pentru angajaţii care lucrează de acasă. Legea...

Beneficii şi pentru patroni, şi pentru angajaţii care lucrează de acasă. Legea intră în vigoare de la 1 mai

angajati

De la 1 mai 2022 intră în vigoare legea 72/2022 care prevede asigurarea unui regim fiscal unitar al tuturor formelor sub care angajatorii acordă diferite categorii de sume suplimentare pentru perioadele în care activitatea angajaților se desfăşoară în altă localitate, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Legea care va intra în vigoare mai prevede și amnistia pentru obligațiile fiscale rezultate din reîncadrarea diurnelor în venituri salariale, potrivit unei analize.

Patronii scapă de mai multe taxe

Legea 72/2022 este, în mare parte, rezultatul efortului profesioniştilor din domeniul fiscal care au analizat cu atenţie diferenţele de tratament fiscal dintre sumele acordate salariaţilor mobili care se deplasează în interesul companiei şi sumele acordate salariaţilor delegaţi.

Această iniţiativă de modificare legislativă a pornit în urma verificărilor fiscale realizate de autorităţi în cadrul companiilor din domeniul transporturilor, în cazul cărora inspectorii au considerat că şoferii sunt salariaţi mobili şi nu sunt îndreptăţiţi să primească indemnizaţie de delegare sau detaşare neimpozabilă, ci sunt în drept să primească prestaţii suplimentare acordate în baza unei clauze de mobilitate, sume ce până acum intrau în baza de calcul a tutoror taxelor salariale.

Începand cu 1 mai 2022, nici aceste prestaţii suplimentare acordate în baza clauzei de mobilitate nu mai sunt taxabile în limita plafonului stabilit de lege, cu condiţia ca deplasările salariaţilor să fie efectuate în afara localităţii, în ţară sau în străinătate”, a explicat Luminiţa Obaciu, Payroll Partner, Soter & Partners.

Clauza de mobilitate, în contract

În cazul angajaţilor mobili, este obligatorie introducerea clauzei de mobilitate în contractul individual de muncă. Categoria de salariaţi menţionată beneficiază, potrivit legii, de o serie de beneficii suplimentare acordate de angajator, precum prestaţii suplimentare în bani sau bunuri în natură, considerate venituri de natură salarială, ce intră în baza de calcul a tutoror taxelor salariale.

Activitatea acestora se poate desfășura atât în țară, cât și în străinătate, în această categorie fiind incluși spre exemplu angajații din sectorul transporturilor, construcțiilor sau achizițiilor.

author avatar
Andrei Ștefan