AcasăSOCIALBătrânii, exterminați cu protocoalele lui Tătaru

Bătrânii, exterminați cu protocoalele lui Tătaru

Nelu Tătaru susține că vinovați sunt bolnavii

Numărul deceselor din România a explodat în luna iulie, depășind cu mult cele cauzate de Covid. Explicația este una singură: blocarea accesului la tratament din cauza protocoalelor la internare emise de ministrul Sănătății. Cele mai multe victime sunt din rândul vârstnicilor, care au murit pe capete.

A început numărătoarea morților, și nu a morților de Covid, ci a celor care ar mai fi putut trăi dacă aveau acces la tratamentele din unitățile sanitare. Potrivit Institutului Național de Statistică, în luna iulie a acestui an numărul deceselor a crescut brusc la 22.417, înregistrându-se cu 2.112 morți mai mulți ca în iulie 2019. Cum numărul deceselor raportate drept Covid a fost de 692, rămân astfel 1.420 de morți mai mult ca în aceeași perioadă a anului trecut. Aproape două treimi din totalul numărului de decese s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârstă de cel puţin 70 ani (9.220 decese, reprezentând 41,1% din total, s-au înregistrat la grupele de vârstă 80 ani şi peste, 5.392 decese, reprezentând 24,1%, la persoanele de 70-79 ani) şi 4.372 decese (19,5%) la persoanele în vârstă de 60-69 ani.

Ministrul Tătaru declara cu cinism că de vină sunt bolnavii cronici, care nu ar fi vrut să consulte medicii de familie, înrăutățindu-și, astfel, starea de sănătate. În realitate însă, de la începutul pandemiei și până în prezent, accesul la sistemul de sănătate este aproape în totalitate blocat. În afara traumatismelor evidente, în spitale, dacă reușesc să se interneze, bolnavii sunt tratați abia după două sau trei zile, când ajunge rezultatul testului Covid. Mai mult, orice afecțiune, cât ar fi de gravă, este tratată doar după programări cu perioade de așteptare îndelungate. Și asta pentru că locurile în spitale au fost reduse la mai puțin de jumătate prin ordin de ministru, pentru a se păstra o distanță semnificativă între paturi, chiar dacă toți pacienții sunt testați la internare. În plus, tot mai multe spitale devin unități Covid sau suport Covid, blocând astfel accesul pacienților non-Covid.

Coșmarul pacienților Covid

Tot mai mulți români au ajuns să povestească experiențele traumatizante prin care au trecut atunci când cineva din familie a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Din toate aceste relatări, un singur lucru este constant. Când un pacient are Covid tratamentul pentru bolile asociate se sistează, ajungându-se, inevitabil, la decesul acestora. Nagy Ovidiu Marian, din Cluj Napoca, se plânge de faptul că mama sa a fost internată cu bronho-pneumonie și, pentru că testul Covid a ieșit pozitiv, medicamentele administrate au fost doar pentru Covid.

”Dacă era anul trecut, când nu se știa de acest covid, azi trăia. Au făcut tratament pentru covid, iar infecția de la plămâni nu au tratat-o cu ce era necesar. Au fost 5 zile cand nu i-au dat antibiotice pentru bronho-pneumonie, dar i-au dat medicamente pentru covid. A stat în spital din data de 3 august până în 31 august 2020, când a decedat. A făcut în 28 de zile de spitalizare 3 infecții intraspitalicești grave, care au contribuit și ele la decesul mamei mele. Am cerut autopsia, dar au refuzat pentru că așa e protocolul dat de Ministerul Sănătății. Mama avea 65 ani. De 2 ani era la pensie. Când am dus hainele mamei să fie îmbracată cu un costum drag ei, să fie încălțată cu pantofi, autopsierul și epidemiologul care supravegheau predarea trupului mamei au refuzat catgoric, susținând că așa e protocolul de la Ministerul Sănătății, că, în cazurile de deces de Covid, morții nu se îmbracă”, scrie Nagy Ovidiu Marian.

La infecțioase se moare cu zile

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer România, Cezar Irimia, a trecut și el prin coșmarul internării ca pacient Covid și ne spune de ce mor atât de mulți bolnavi infectați cu noul coronavirus.”Pacienții ajung să moară sau ajung la Terapie Intensivă pentru că din spitalele de boli infecțioase lipsesc medicii din patologiile asociate. Infecționiștii nu pot administra tratamente pentru afecțiuni cardiologice sau pentru diabet și trebuie să ia legătura cu medicii de specialitate și, în principal, cu medicii curanți ai pacienților.

Până iau legătura cu medicii cardiologi, pneumologi și diabetologi trec zile, în care starea pacienților se agravează. Ministrul Tătaru trebuie să facă în spitalele Covid o strategie pertinentă și coerentă, dar dumnealui se plimbă mai mult, că este în campanie. În spitalele de boli infecțioase nu există un protocol standard pentru tratarea Covid. La sfârșitul lunii august OMS a recomandat să nu se mai folosească Plaquenil și Kaletra în tratarea Covidului. Când am ajuns în spital, acestea au fost primele medicamente care mi-au fost date și mi-au spus că acesta este protocolul în România”, ne-a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer România.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.732 afisari

8 COMENTARII

  1. de genocid nu se prescrie pana la finele vietii lui acuzatiile .asa ca se crede el acum pe cai mari dar se va gasi si pt el timpul sa raspunda !!!!!!!

  2. Mizeriile astea, gunoaiele de la guvernare ucid oameni in fiecare zi prin politica de a bloca spitalele. Asa genocid nu s a mai vazut de de la Hitler si ai lui. Ce țara de rame, de dobitoci, de sclavi, de nevertebrate fara coloana vertebrală, mor oamenii cu zile in fiecare zi in aceasta țara. Iar poporul asta de sclavi, stau ca momâile si privesc

  3. Oameni mai prosti ca in acest guvern, nu cred ca au existat vreodata. Cred ca pana si ciuma galbena are oameni mai pregatiti profesional. Unde o fi gasit sica mandolina rebuturile astea umane? La carciuma?

  4. Uitati-va la moaca aceasta care se intituleaza „ministrul sanatatii”…Are o fatza de randas la porci, la CAP, iar cunostintele lui ” medicale” sunt asisderea….

  5. CRIMA IN MASA!!! Asa se numeste aceasta „strategie” a politicienilor romani de a fura cat mai mult fara sa dea socoteala si fara sa le pese ca vor fi trasi candva la raspundere.
    Cazul d-nului Naghy este frecvent intalnit, acum daca ajungi in spital, sunt slabe sanse sa mai iesi viu de acolo. La fel daca incerci sa te lupti cu acest sistem diabolic, sa sesizezi abuzurile, devii cu siguranta o tinta.
    Acum tinta sunt copiii nostri iar noi nu suntem in stare, din pacate, sa facem ceva care sa-i opreasca.
    Ce sa alegi intre PSD si PNL cand, de fapt ei sunt aceeasi, sunt la fel, de 30 de ani doar schimba locurile iar acum dupa ce milioane de cetateni au plecat din tara din cauza acesor nemernici care au adunat averi colosale de pe urma tragediilor noastre, acum ne omoara pe cei ramasi in propria noastra tara.
    Iar noi stam scarbiti si neputinciosi si nu reactionam. Pe asta si mizeaza acesti criminali gen IOHANNIS-ORBAN-ARAFAT (niciunul nu e roman!!!) „acompaniati” de neoameni ca Tataru si multi altii.

  6. Întunecații ăștia care fac genocid cu Romînii, vor reconstruii Romînia în calitate de pușcăriași pe viață, dacă vor avea această șansă!!!
    Dacă nu, cineva, undeva, cîndva, le va aprinde multe lumînări…

  7. ROMANIA A DEVENIT UN CIMINTIR NATIONAL PRIN MODUL IN CARE SE ASIGURA ASISTENTA MEDICALA A ROMANILOR DE CATRE GUVERNANTI .ESTE INTRADEVAR UN GENOCID AL POPORULUI ROMAN.JIGODISMUL POLITIC A DEVENIT DOCTRINA NATIONALA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger