AcasăSOCIALBĂTAIE de JOC în energie nu doar la preţuri. Clienţii, trimişi să...

BĂTAIE de JOC în energie nu doar la preţuri. Clienţii, trimişi să se programeze telefonic, deşi consultanţii „şomau”

facturi

Birocraţia crasă, pe alocuri nesimţită, a ajuns şi la societăţile private, nu doar la instituţiile statului. Un exemplu în acest sens vine de la un client E.On, care a dorit doar să discute, fizic, cu un consultant.

Omul s-a trezit în mijlocul unui film absurd, după cum a relatat într-o postare pe Facebook.

Gol la ghişeu, l-a trimis să se programeze telefonic

Respectivul client a relatat cum, practic, consultantul a refuzat să vorbească cu el, deşi nu avea pe nimeni la ghişeu.

Prostia la ea acasă.

Astăzi am mers la EON să văd de ce nu s-a reziliat contractul, intru în sediu, văd două persoane care așteptau să intre la doamnele care dădeau relații, aflu ca trebuie programare chiar dacă în sala erau 2 persoane, iar la birourile de relații 4, o persoană din sală îmi spune să vorbesc cu domnul din biroul alăturat.

Omul vorbea la telefon. Aștept să termine și îi spun despre contract, el îmi spune că trebuie programare, eu îi zic că este urgent, pentru că am 2 furnizori de energie, el o ține pe a lui cu programarea telefonică la numărul afișat pe geamul din afara instituției.

Văzând că nu o scot la capăt am ieșit din instituție, am format numărul și îmi răspunde un bărbat căruia îi spun despre ce este vorba, iar el îmi spune că am vorbit fizic cu el și că are loc pentru programare luni, la ora 13, și să mă întorc să-mi dea numărul pentru programare.

Am luat bilețelul și am plecat gândindu-mă câtă prostie poate exista la EON„, a scris românul pe pagina Client Hidroelectrica, de pe Facebook, preluat de ziare.com.

Energie foarte scumpă, în România

Preţul spot la care se tranzacţiona energia în România a ajuns la un nivel imposibil de imaginat, 709 euro/MWh. Acesta reprezintă un record istoric, care cel mai probabil va fi depăşit în curând, preţul fiind de asemenea cel mai mare înregistrat în Europa pentru ziua de vineri, 26 august.

Recordul vine în contextul în care România este unul dintre cele mai bogate state europene din punctul de vedere al resurselor energetice, dar este complet lipsită de o politică orientată spre ţintirea scumpirii galopante a energiei.

author avatar
Andrei Ștefan