AcasăSOCIALBătaia de joc de pe Aeroportul Otopeni, aproape de final? Ce soluţii...

Bătaia de joc de pe Aeroportul Otopeni, aproape de final? Ce soluţii au găsit autorităţile pentru a evita haosul

aglomeratie-pe-aeroportul-otopeniBătaia de joc de pe Aeroportul Otopeni, aproape de final? Ce soluţii au găsit autorităţile pentru a evita haosul

Veşti bune pentru românii care se întorc acasă, de Sărbători. Haosul şi cozile de pe Aeroportul Otopeni ar putea dispărea. Asta pentru că autorităţile încearcă acum, în ceasul al 11-lea, să găsească soluţii.

Compania Națională Aeroporturi București anunță că începând de sâmbătă, 18 decembrie, a instituit noi măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la intrarea și ieșirea din țară.

Ce soluţii au găsit autorităţile pentru Aeroportul Otopeni?

Pe aeroporturi, aglomerația s-a creat din cauza procedurilor de triaj, care presupun utilizarea unei declarații pe propria răspundere privind zonele din care vin pasagerii.

Începând de sâmbătă, pasagerii vor fi debarcați în grupuri de câte 50, la fiecare sfert de oră, pentru a se putea păstra distanțarea în autobuze, dar și în zona de verificare a documentelor, anunță CNAB.

Pe de altă parte, o parte dintre pasagerii care sosesc în țară vor fi direcționați către fluxul destinat curselor charter, acolo unde funcționează patru ghișee DSP suplimentare și tot atâtea puncte de control pașapoarte.

În terminal, în special în zonele unde se creează aglomerație, se vor suplimenta efectivele Jandarmeriei și Poliției Transporturi Aeriene, iar numărul de medici ai DSP va fi crescut cu 6 pe fiecare tură, la orele de vârf de sosiri.

De luni, va fi introdus și formularul digital

De luni va fi introdus și formularul digital de intrare în România, care ar urma să simplifice operațiunile de control.

Prin introducerea, din 20 decembrie, a formularului digital de localizare PLF (Passenger Locator Form) se simplifică operațiunile de control al documentelor, acesta făcându-se numai la ghișeele Poliției de Frontieră. Acest fapt va reduce mult timpul de așteptare”, a mai anunțat CNAB.

Întrucât se estimează un număr mare de pasageri pe fluxul de plecări internaționale, atât în zilele de după Crăciun cât, mai ales, în primele zile din ianuarie 2022, au fost deschise toate cele 13 filtre de control de securitate.

author avatar
Andrei Ștefan
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger