AcasăSOCIALBărbaţii români din Diaspora, MOBILIZAŢI: au 15 zile să se întoarcă acasă!

Bărbaţii români din Diaspora, MOBILIZAŢI: au 15 zile să se întoarcă acasă!

vama coadaŞOC pentru poliţişti la Vama Moravița: britanicul avea maşina burduşită cu droguri

Românii din străinătate vor avea 15 zile la dispoziție să se întoarcă în țara, în cazul instituririi stării de mobilizare sau a stării de război, potrivit unui proiect de lege privind pregătirea populației pentru apărare.

Prin noua lege, se va reglementa recunoaşterea executării serviciului militar de către cetăţenii care au îndeplinit această formă de pregătire în armatele altor state şi, totodată, se va clarifica modalitatea prin care cetăţenii români, respectiv, cetăţenii încorporabili, rezerviştii voluntari şi rezerviştii îşi exercită dreptul şi obligaţia constituţională de a apăra ţara.

Bărbaţii trebuie să contacteze centrul militar

Bărbaţii români din Diaspora trebuie să contacteze centrul militar din raza unității teritorial-administrative unde au avut ultimul domiciliu în termen de 15 zile de la declararea stării de mobilizare sau de război.

Ce prevede proiectul de lege:

  • (1) Cetățenii încorporabili, rezerviștii voluntari și rezerviștii au obligația de a se prezenta la locul, data și ora prevăzute în ordinul de chemare.
  • (3) Prin notificarea persoanelor menționate la alin. (2) se înțelege înștiințarea oficială scrisă, la adresa de domiciliu din România, cu privire la obligativitatea prezentării la centrele militare ale cărei formă și conținut sunt stabilite prin hotărâre a Guvernului.
  • (5) Cetățenii încorporabili și rezerviștii care nu au domiciliul în țară, au obligația ca, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la publicarea în Monitorul Oficial al României a hotărârii Parlamentului privind declararea stării de mobilizare totală sau a stării de război.
author avatar
Andrei Ștefan
1.837 afisari

23 COMENTARII

  1. Securiștii teroriști vor să dea proiect de lege să se întoarcă românii din Diaspora în 15 zile în țară pentru pregătire militară!!?? Cine e nebun să vină să îi apere pe teroriștii sataniști și să își lase jobul, casa și ce și-a făcut afară?!! Ce fumează ăștia de debitează numai inepții ori satanistii nazisti consumă prea multe prafuri!! Nu o să vină nimeni normal la cap ca să apere pe sataniști ca carne de tun!!!

    • In sfarsit o veste imbucuratoare. Pai cum sa nu aparam tara? Veti spune ca nu aveti nimic de aparat ca aia cu averi, etc. Nu baieti , aveti de 32 de ani deputatul, senatorul, partidul ales liber de voi. De ce nu l-ati intrebat/acuzat de furturi? Acum eu va astept la incorporare sa scot soldati din voi. Va voi smulge cerceii cu urechi cu tot si veti alerga cu 270 pasi pe minut cf regulamentului. Scot eu untul din voi.

      • Vin Gherghino,da, dacă sunt în arhipelagul Seychelles,pe una dintre insule,cum aflu de mobilizare ? Că acolo nu apare Monitorul oficial….

    • ATENTIE ! ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR INSULTA SI AMENINTA CITITORII 2022-07-11 21:57 21:57:21
      COMENTATORII CE NU AGREAZA ARTICOLELE ACESTOR MIZERABILE LIKELE PUPINCURISTE SUNT AMENINTATI SI INJURATI PRIN COMENTARII UNDE TOT EI POSTEAZA DUPA CE PUBLICA ARTICOLUL
      JEGUL JURNALISMULUI SI A LINGAILOR IN COOR S-AU ADUNAT PE ZOAIE.COM SI LING LA GREU CLASA POLITICA SI SUNT PLATITI DIN BANUL PUBLIC

      ps. GUVERNUL DOCTORULUI PLAGIATOR PORC ESTE CEL MAI BUN GUVERN DUPA PAREREA SSASULUI TURIST TRANTOR , O ALTA LIKEA SASE CASE

  2. 1.art 55.3) Cetăţenii pot fi încorporaţi de la vârsta de 20 de ani şi până la vârsta de 35 de ani, cu excepţia voluntarilor, în condiţiile legii organice.
    2.obligativitatea serviciului militar a incetat in 2007

    -bashini sparte,
    doar f. putini intra sub incidenta.
    (e vb. de aia care s-au bagat voluntari in jandarmerie,
    in principal)

  3. dupa ce acum 2 ani prezidentu Klaus a scos armata pe strazi,
    „armata romana”
    nu ne mai ramane decat sa citam din Dana Budeanu:
    ” voi sinteti 100’000
    noi suntem 20’000’000″

  4. cum securistii teroristi vor sa aduca Diaspora ca sa ii apere (carne de tun) dupa ce ne-au gonit, uite ca nu venim sintem liberi sa facem ce vrem cu vietile noastre, nu sintem proprietatea nimanui !!! Bărbaţii români din Diaspora, MOBILIZAŢI: au 15 zile să se întoarcă acasă! https://www.national.ro/social/barbatii-romani-din-diaspora-mobilizati-au-15-zile-sa-se-intoarca-acasa-768651.html Mercenarii militeni „romani” sint tocati in ucraina, kasa le trebuie daca vor bani fara munca, au omorit in 89, mineriade, 10 August, etc romani acum si-o iau si vin in 4 scinduri ! Dumnezeu nu doarme si nu uita!!!!Re: Securiștii teroriști vor să dea proiect de lege să se întoarcă românii din Diaspora în 15 zile în țară pentru pregătire militară!!?? Cine e nebun să vină să îi apere pe teroriștii sataniști și să își lase jobul, casa și ce și-a făcut afară?!! Ce fumează ăștia de debitează numai inepții ori satanistii nazisti consumă prea multe prafuri!! Nu o să vină nimeni normal la cap ca să apere pe sataniști ca carne de tun!!!

  5. DERBEDEII AU TUPEU !,DUPA CE I-AU LASAT SA MOARA DE FOAME PE ROMANI PRIVATIZAND AIUREA ORCE INTREPRINDERE PROFITABILA ACUM AU TUPEUL SA-I OBLIGE PE PRIBEGI SA SE INROLEZE SI SA -I APERE PE CEI CARE I-AU ARUNCAT PE DRUMURI!.
    DE CE NU-I INROLATI CU FORTA PE SPACIALII CARE-I PLATITI SA VA APERE DE URA ROMANILOR ?.

  6. Înainte de toate să înființeze un muiametru. .la guvern și în funcție de necesități sa le dam fara Nr.

  7. A ha ha, bai niku ciukanezu, ce pw-ula mea fumati bai voi acolo, la gubern ? Ha ha ha 🙂 Bai, dati si la astia de la Electric Castle si de la Untold, ca doar si ei au dreptul sa delireze zilnic, asa cum delirati si voi acolo, in BUkale ala plin de tzi-g-anime !! Ha ha ha, nu o sa vedeti voi multi romanasi intregi la cap care sa vina sa va apere hoiturile voastre si vilele voastre de neam prost pe care le-ati facut din banii furati de la po-pul-ime !! Ha ha ha 🙂 Bai ciorlakule, bai dulapule, sa va vedem pe voi in prima linie a frontului de est, noi o sa fim bine mersi prin Insulele Canare, bai hotilor ordinari !! Speram sa va bombardeze rusnacii aia salbatici toate vilele voastre de neam prost, unul sa nu ramane intreg, asa un blestem sa se tina de voi si de tot neamul vostru de criminali ratati !! Ha ha ha 🙂 Bai, specialilor cu ochii albastrii, vedeti ca multi romanasi o sa se ascunda chiar in Ungaria, mai ales toti ungurii si nemtii din Transilvania, sa vedem cum ii aduceti pe aia cu forta acasa, la voi in tzi-gania din Bukale, sa va apere fundurile voastre de hoti puturosi !! Muriti bai, nu o sa va iasa planul, ii doare pe romanasii intregi la cap si cei ne-vaxxinati fix in pw-ula de voi, si de amenintarile vostre de cabaret !! Bai, de data asta, specialii vostrii cu ochii albastrii o safie carnea de tun, ca restul toti se vor tira din micuta colonie esuata semi-bananiera, asa sa va ajute Dumnezeu, bai trepadusilor de ka-kanari !!

  8. & E cu sistemul de convocări a lu’ Edi Iordănescu , la echipa națională de fotbal, ?

    • @?????? 2022-07-13 6:24 6:24:14
      Ati vazut ce au facut ieri probabil….au provocat un conflict un incident la inmormantarea unei fete de 13 ani omorata pe trcerea de pietoni in targoviste….
      A observat cineva regia manevra…
      Va postez comentariile acelei persoane dupa ziare.com si al Meu dupa veghepatriei
      „mikixxx
      rank 3
      Exista o filmare de la Targoviste care spune totul. Intreaga scena
      este o provocare din partea politiei, probabil pentru distragerea atentiei si musamalizarea cazului. Cel care a provocat accidentul pe trecere, la ora 22.00, a aruncat fata cca.20 m, deci avea viteza. Revenind la inmormantare, de cand se ocupa politia de traseul cortegiului. Pe politistul care a fost momeala l-au fugarit femeile, iar dubele de mscati au aparut in cca. 20-30 secunde. Au ridicat barbatii de pe trotuar instantaneu dupa poze de pe telefonul mobil – se vede clar pe filmare. Este iarasi o afacere cu cantec, mai ales la Targoviste!!!”
      „CONSTANTINESCUVALENTINIONUT13 iulie 2022 la 19:15
      Stimate Veghe Patriei
      A fost o inscenare cum bine a observat cineva.
      Urmariti cu atentie clipul postat de sindicatul lor.
      Are 3 minute si 47 secunde si la momentul 3 minute si 7 secunde aproximativ apare in cadru un tanar atletic intr-un tricou cu manca scurta visiniu parca.
      Nu pot fi sigur dar acel tanar parea seful lor,adica al jandarmilor si politistilor
      Toata Stima!!!”

  9. Miine venim toti acasa sa luptam pentru gunoaiele corupte din guvern care fac jocul Diavolului drogat si nesatul,Victorie pentru Rusia

  10. ATATA TIMP CAT SUNT CETATENI ROMANI AU SI OBLIGATII.DE CE NU AU RENUNTAT LA CETATENIA ROMANA?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger