AcasăSOCIALBărbații răniți în incendiul din Prahova, transferați în străinătate. În ce țări...

Bărbații răniți în incendiul din Prahova, transferați în străinătate. În ce țări le vor fi tratate arsurile

sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/Facebook

Cei doi bărbați care au suferit arsuri pe suprafețe însemnate ale corpului sunt transferați la două unități medicale din afara țării, la o zi de la producerea incendiului din localitatea prahoveană Inotești.

Un anunț în acest sens a venit marți după-amiază de la reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

În primă fază, bărbații au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, iar evaluările de specialitate au stabilit că au arsuri pe 60-70% din suprafața corporală, menționează sursa citată.

S-a decis transferul în afara țării

Astfel, în urma realizării rapoartelor comisiilor de evaluare ale medicilor curanți din unitatea spitalicească unde cei doi bărbați, victime ale incendiului, au fost internați, s-a decis transferul acestora în străinătate.

Odată primite solicitările de transfer ale pacienților, personalul DSU din cadrul Serviciului de Monitorizare și Coordonare Urgențe Medicale, cu ajutorul atașaților ministerului afacerilor interne, au identificat locurile disponibile și au realizat documentația necesară realizării misiunii de transfer către unitățile spitalicești din străinătate, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora”, transmit oficialii DSU.

O aeronavă a Ministerului Apărării Naționale – despre care s-a comunicat că a decolat deja de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni – urmează să îi ducă pe cei doi răniți în Belgia, respectiv Austria. Unul dintre răniți va fi tratat la Spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia, iar celălalt la AKH, în Viena, capitala Austriei.

Ce anunțase în primă fază Ministerul Sănătății

Încă de luni seară, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, cu referire la cei doi oameni care au suferit arsuri, că fuseseră duși în primă fază la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

”Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, conform precizărilor MS.

Incendiu violent

De asemenea, primele informații venite de la ISU Prahova cu privire la incendiul din Inotești indicau faptul că flăcările au afectat o hală.

”Un incendiu violent a cuprins cu repeziciune o hală de depozitare care aparține unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate fabricarea produselor din țiței din satul Inotesti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat, cuprinzând întreaga hală pe o suprafață de 1000 mp, 3 utilaje și o autoplatformă”, au transmis, între altele, reprezentanții ISU local.

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger