AcasăSOCIALBărbat rănit după ce a fost atacat de un urs! Omul a...

Bărbat rănit după ce a fost atacat de un urs! Omul a fost dus urgent la spital!

Bărbat rănit după ce a fost atacat de un urs! Omul a fost dus urgent la spital!Bărbat rănit după ce a fost atacat de un urs! Omul a fost dus urgent la spital! (sursa foto: universulargesean.ro)

Situația atacurilor urșilor asupra unor oameni revine în atenție, după ce s-a aflat că un astfel de incident a avut loc miercuri, 1 decembrie. Totul s-a întâmplat în județul Harghita. 

Situația a ajuns la urechile opiniei publice după ce chiar președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, a semnalat acest caz.

Din câte a anunțat oficialul, pe pagina sa de Facebook, un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost atacat de un urs undeva lângă comuna Frumoasa. Omul s-a ales cu răni la braț și abdomen și, din câte a mai anunțat șeful CJ-ului, a fost dus cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Nu se cunosc momentan mai multe detalii cu privire la acest incident căruia i-a căzut victimă bărbatul.

Csaba Borboly: „Problema urșilor așteaptă încă să fie rezolvată”

În tot acest context, însă, Csaba Borboly a atras atenția asupra „problemei urșilor”, făcând referire, între altele, la birocrație.

„Viața umană este încă în pericol. Problema urșilor așteaptă încă să fie rezolvată în județul Harghita, și în tot mai multe județe din România pe măsură ce populația crește exponențial.

Trebuie să o menținem pe ordinea de zi și să fie luate decizii importante. Este necesară prevenirea centrată pe oameni. Reducerea birocrației și compensarea imediată, compensarea vieților umane, delegarea tuturor deciziilor care pot fi luate la nivel local și județean”, susține președintele Consiliului Județean Harghita în mesajul transmis miercuri.

Nu e primul astfel de caz semnalat de către politicianul aflat la șefia CJ Harghita.

În urmă cu doar câteva luni, respectiv în 6 septembrie, Csaba Borboly informase că un tânăr de 26 de ani, păstor de porci, fusese atacat de un urs în apropiere de Ciceu. Și că a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, fiind ulterior operat.