AcasăSOCIALBanii din meditații, în atenția inspectorilor ANAF! Incredibil ce cere Fiscul profesorilor

Banii din meditații, în atenția inspectorilor ANAF! Incredibil ce cere Fiscul profesorilor

meditatiiBanii din meditații, în atenția inspectorilor ANAF! Incredibil ce cere Fiscul profesorilor

Elevii ar trebui să plece de la meditații și cu bon fiscal. O nouă măsură menită să aducă bani la bugetul statului este impozitarea meditațiilor.

Astfel, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală spune că dascălii care își meditează elevii ar trebuie să aibă și case de marcat.

Legea îi obligă pe profesorii care fac ore suplimentare în particular să dea bon, dacă sunt plătiţi în numerar. Pentru asta însă, trebuie să aibă o firmă.

Profesorii trebuie să-și declare veniturile din meditații

Instituţia le reaminteşte cadrelor didactice şi oricăror persoane care acordă meditaţii şi obţin venituri din această activitate independentă, că trebuie să se înregistreze fiscal şi să îşi declare câştigurile.

„Reamintim persoanelor fizice care realizează venituri din meditaţii că au obligaţia de a se înregistra fiscal şi de a îndeplini obligaţiile declarative şi de plată, în condiţiile legii. Veniturile din meditaţii se încadrează în categoria veniturilor din activităţi independente, fiind reglementate de prevederile Codului fiscal (Titlul IV – Capitolul II).

Persoanele care realizează venituri din meditaţii au obligaţia de a depune la organul fiscal Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), în termen de 30 de zile de la data începerii activităţii, în vederea declarării veniturilor estimate (definitivarea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate în condiţiile legii, funcţie de situaţia fiscală concretă, se realizează în anul fiscal următor, până la termenul limită de depunere a declaraţiei)”, a transmis ANAF, potrivit edupedu.ro.

Instituția mai transmite că inspectorii ANAF vor sprijini contribuabilii să se înregistreze fiscal prin depunerea Declarației Unice. În acest caz, oamenii pot suna la ANAF – 031.403.91.60.

author avatar
Andreea Vlad
989 afisari

4 COMENTARII

  1. Tare as vrea sa vad si eu cum functioneaza chestia asta cu plata meditatiilor ! Foarte adevarat sunt bani multi, multi. Majoritatea profesorilor dau meditatii- matematica, romana, limbi straine, biologie, fizica, chimie, imstrumente muzicale, etc. Si invatatorii dau meditatii din greu. Majoritatea copiilor care fac un sport, il fac pe banii proprii. O ora de meditatie porneste de la 35 lei in sus, iar meditatiile se fac de regula cu 3-4 copii. Multi bani negri ! Sa nu mai vorbim ca Legea educatiei interzice profesorului de la clasa sa-si mediteze elevul, dar nimeni nu tine seama de asta.

  2. Cu sau fara masca? Andreea, eu zic ca alea cu masca ar trebui sa nu fie declarate, stiu ca esti fan al covidului, ce zici?

  3. Bai tampitilor,iar va faceti ca munciti.Va bese mintea numai la prostii,tineti minte cand ati impozitat alocatiile copiilor,idiotilor ?De ani de zile va faceti ca ploua cand vine vorba de primul ‘meditator” al natiunii care este dator la stat cu 640 de mii de Euro.Dupa cum am aflat zilele trecute dela Sebastian Bodu fostul sef al ANAF. Astuia,Esuatul,cand ii puneti poprire pe conturi ? sau nu aveti dezlegare ? Niste slugi cu coada intre picioare,dar foarte agresivi cu lumea amarata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger