AcasăSOCIALBani pentru încălzire și vouchere sociale pe întreg anul 2023. Care sunt...

Bani pentru încălzire și vouchere sociale pe întreg anul 2023. Care sunt cele 4 categorii de beneficiari

bani

În 2023, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie, pentru încălzire și vouchere sociale.

Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, iar listele cu beneficiari vor fi întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

4 categorii principale de beneficiari

Tot din fonduri europene, MIPE va continua să finanțeze și măsura de acordare a voucherelor sociale pentru achiziția de alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni, pe întreg anul 2023.

Pentru compensarea prețului la energie vor exista 2 transe la nivelul unui an calendaristic – prima planificată este pentru luna februarie 2023, iar a doua planificată este pentru luna septembrie 2-23, a precizat Marcel Boloș la Realitatea Plus.

Ministrul a făcut inventarul ajutoarelor oferite de stat pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, făcând, totodată, și o trecere în revistă a celor 4 categorii principale de beneficiari.

„Beneficiarii pentru ajutor încălzire sunt pensionarii care au limită de vârstă de peste 60 de ani și care sunt cu o limită de venit pentru ajutorul de încălzire – 200 lei, iar pentru voucherele pentru produsele alimentare de 1700 de lei. Apoi sunt pensionarii cu pensie de invaliditate, care au plafonul de venit de 2000 lei, fără limită de vârstă. Apoi sunt persoanele și familiile care beneficiază de sprijin și de alocație pentru întreținerea familiei, apoi sunt persoanele cu dizabilități. Acestea ar fi cele 4 categorii principale de beneficiari”, a arătat Boloș.

Ministrul Investițiilor a precizat, în context, că numarul estimat al beneficiarilorpentru ceea ce înseamnă voucherele pentru alimente este de 2.400.000 de oameni, iar în ceea ce privește ajutorul de încălzire – 4 milioane de oameni.

author avatar
Andreea Vlad
575 afisari

2 COMENTARII

  1. Somerii de ce nu sunt inclusi? Mai ales cei care au peste 57 ani si care nu se mai pot angaja din cauza varstei! DISCRIMINARE!!@@

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger