AcasăSOCIALBani în plus la pensie. Vezi dacă eşti şi tu pe listă!...

Bani în plus la pensie. Vezi dacă eşti şi tu pe listă! De când poţi primi între 300-500 lei. Ministrul Muncii a confirmat ajutorul

Planificarea saraciei: sa lucrezi si la pensie

Au venit veşti bune de la Guvernul României pentru anumiţi pensionari. Aceştia vor primi un ajutor financiar suplimentar, sumele variind între 300 și 500 de lei.

Ajutorul financiar va fi acordat pe baza fondurilor europene și se estimează că pensionarii îl vor primi în luna octombrie, după ce o primă parte a acestuia a fost deja distribuită la începutul acestui an.

Beneficiari: pensionarii cu venituri sub 1.500 lei

Seniorii României trebuie să știe că sumele de care vor beneficia variază în funcție de venitul actual pe care îl încasează.

Astfel, pensionarii care încasează o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei, adică suma maximă posibilă. Asta în timp ce românii cu pensii cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei.

Cel mai mic ajutor, de 300 de lei, va ajunge la pensionarii care încasează lunar între 2.500 și 3.000 de lei.

„Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da. Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm. În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Legea pensiilor 2023 chiar este o prioritate?

Această măsură are scopul de a sprijini persoanele în vârstă cu venituri mai mici să facă față creșterii costurilor de trai determinate de inflație și să îmbunătățească situația financiară a acestora.

Ministrul Muncii susține că legea pensiilor este, în aceste momente, o prioritate a instituţiei pe care o conduce.

Oficialul a ținut să precizeze că există două posibilităţi în ceea ce priveşte Legea pensiilor și anume dacă cea nouă nu va fi pusă la punct la timp, se va respecta vechea lege, iar sumele pe care le primesc românii vor fi majorate în raport cu rata inflaţiei.

author avatar
Andrei Ștefan