AcasăSOCIALBani în plus la pensie. Vezi dacă eşti şi tu pe listă!...

Bani în plus la pensie. Vezi dacă eşti şi tu pe listă! De când poţi primi între 300-500 lei. Ministrul Muncii a confirmat ajutorul

Au venit veşti bune de la Guvernul României pentru anumiţi pensionari. Aceştia vor primi un ajutor financiar suplimentar, sumele variind între 300 și 500 de lei.

Ajutorul financiar va fi acordat pe baza fondurilor europene și se estimează că pensionarii îl vor primi în luna octombrie, după ce o primă parte a acestuia a fost deja distribuită la începutul acestui an.

Beneficiari: pensionarii cu venituri sub 1.500 lei

Seniorii României trebuie să știe că sumele de care vor beneficia variază în funcție de venitul actual pe care îl încasează.

Astfel, pensionarii care încasează o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei, adică suma maximă posibilă. Asta în timp ce românii cu pensii cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei.

Cel mai mic ajutor, de 300 de lei, va ajunge la pensionarii care încasează lunar între 2.500 și 3.000 de lei.

„Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da. Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm. În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Legea pensiilor 2023 chiar este o prioritate?

Această măsură are scopul de a sprijini persoanele în vârstă cu venituri mai mici să facă față creșterii costurilor de trai determinate de inflație și să îmbunătățească situația financiară a acestora.

Ministrul Muncii susține că legea pensiilor este, în aceste momente, o prioritate a instituţiei pe care o conduce.

Oficialul a ținut să precizeze că există două posibilităţi în ceea ce priveşte Legea pensiilor și anume dacă cea nouă nu va fi pusă la punct la timp, se va respecta vechea lege, iar sumele pe care le primesc românii vor fi majorate în raport cu rata inflaţiei.

author avatar
Andrei Ștefan
6.376 afisari

10 COMENTARII

 1. Andrei Ștefan: N-ati invatat inca sa va adresati politicos unei multimi de oameni? Cum va permiteti sa va adresati unor necunoscuti, care respecta si pe cei mici?
  Va mai trebuie ceva scoala, eventual cei sapte (sase) ani de acasa.

   • ZIARE.COM , ACEST SITE DE EXCREMENTE UMANE CE FAC PROPAGANDA FASCISTA SI MINCINOASA CA PE TIMPUL DICTATURII SI AU ADOPTAT UN COMPORTAMENT FASCIST CU LISTE DE EXTERMINARE A CITITORILOR SUNT NISTE DEJECTII UMANE CE NU MERITA SA PUBLICE IN PRESA ROMANEASCA

    VEZI ARTICOLE CU COMENTARII FASCISTE , NAZISTE ALE comentatorului TroIIlistmaker_001 rank 2 DE PE ZOAIE.COM , SI MULTE ALTE ARTICOLE UNDE CITITORII SUNT LISTATI SI ZIARE.COM JUBILEAZA JEGUL PRESEI ROMANESTI , MAI RAU CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU , EXCREMENTELE AU INVADAT PRESA

    https://ziare.com/razboi-rusia-ucraina/medvedev-amenintari-arma-nucleara-contraofensiva-ucraina-1818055

 2. Referitor la legea pensiilor. Daca se doreste respectarea egalitatii cetatenilor in fata legii, egalitate garantata de Constitutie, toti cetatenii care au cotizat la sistemul de pensii trebuie sa beneficieze in primul rand de pensia minima sociala garantata, care in 2023 a fost mărită la 1125 lei, aproximativ 229 euro.
  Apoi fiecare pensionar trebuiesa beneficieze de pensia care i se cuvine, pensie a carei cuantum sa fie stabilit pe baza punctujelor acumulate si a valorii punctului de pensie, in functie de numarul de ani de cotizatie si de nivelul cotizatiei fiecaruia. Numai asa nu va exista pensie cu vechime integrala mai mica decat o pensie mimina sociala. Numai asa legea pensiilor ar fi si dreapta si constitutionala.
  Iar referitor la pensiile speciale. Parlamentul Romaniei, in calitatea sa de unic legiuitor, trebuie sa emita o lege noua in care pensiile speciale sa fie decuplate de la fondul de pensii contributive. Pentru privatiunile si greutatile suferite in timpul activitatii, muncii depuse de magistrati si.. Parlamentul trebuie sa gaseasca o alta forma de recompensare, insa in niciun caz pensie speciala, paltita din fondul de pensii.

  • Corect ! Așa ar trebui și ar fi constituțional dar se pare că încearcă prin această reformă a pensiilor să micșoreze de fapt tot pensiile mici ,dacă contribuitatea nu a fost de 15 ani ceea ce va duce la o pensie minimă de la 1125 la un an ajutor social ceea ce mi se pare pur și simplu o mare bătaie de joc ! Oare acești hoți de la guvernare nu se gândesc și la inflația care există la momentul de față și cum poate un pensionar să se descurce cu câteva sute de lei pe lună ???

 3. Bai ciorlakule, te=ai trezit si tu, bai eroule din buzau ? Ha ha ha 🙂 Bai, dar eroul de la Nassyria unde pw-ula mea se ascunde, ca nu a mai makanit nimic de cand rusnacii aia salbatici au aruncat in aer depozitele alea pline cu armament de la Reni !! Bai, vedeti ca toti bogatanii de prin Iasi, Galati, Braila si Tulcea au inceput sa se relocheze prin alte parti, mai ales vestice, ale coloniei esuate de la Bukale !! Aviz amatorilor de senzatii tari, care vor fi folositi pe post de carne de tun de ciukanezul indolent si ratat, nu de alta, dar astia cauta acum sa faca rost de 1 milion de cobai tampiti si de idioti inutili pe care sa ii trimita urgent in ukro-na-zia pitikului jidan de Jewboy Jewlinski zdrelinski, care se joaca cu put-za pe pian, ca sa omoare 100 de mii de rusnaci salbatici, cam asta e end-game-ul pentru colonia esuata, in caz ca nu v-ati dat seama pana acum !! Bai, o sa va tinem pumnii sa dati coltul cat mai rapid, sa nu suferiti prea mult, asta e valabil pentru toti trotinetistii si tefeleii multilateral vaxxinat in cap cu serurile minune otrava ale jidanului Bourla, nu uitati, colonia esuata are nevoie de tampiti cu acte in regula !! Ha ha ha 🙂 Scapa numai care poate !! Bai ciukanezule dobitoque, atentie, comanda la mine: Drepti, Culcat, Drepti, Culcat !!

 4. Minciuni!!!!!
  Fiecare ban in plus la pensie,un infim 15.% ,preturile cresc cu peste 50 %
  De 34 de ani demnitarii mint SI noi ???
  Acum altâ minciuna:se ieftinesc anumite produse,…Nu vor mai fi pe rafturi decât in cantitatt mici .Vom lua de la non -stop cu pret dublu.
  Suntem usor de manevrat de politica SI biserica .
  🆘 România , trezește-te!!!
  #eu.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...