AcasăSOCIALBaftă să ajungi în vacanță vara asta!

Baftă să ajungi în vacanță vara asta!

Pe măsură ce oamenii se adună în această vară, un subiect revine mereu în discuție: voi pleca în vacanță în iulie sau august?

Un sezon de „călătorii  de răzbunare”, în care consumatorii de pe ambele maluri ale Atlanticului și-au cheltuit economiile pe destinații de răsfăț, după doi ani de restricții, este umbrit de industria aviatică care scârțâie sub presiunea lipsei de personal și a grevelor.

Mii de zboruri anulate sau întârziate în Statele Unite în weekendul de sărbătoare din 4 iulie. Haosul pe aeroporturi devine următorul punct fierbinte în Europa. Există acum pericolul ca unii oameni să decidă să nu-și petreacă vacanța de vară.

În timp ce următoarele câteva luni vor fi în continuare puternice pentru companiile aeriene și operatorii de turism, turbulențele ar putea să ia puțin din strălucirea revenirii.

EasyJet, care a anunțat luni plecarea directorului operațional Peter Bellew, își va reduce capacitatea după ce aeroporturile London Gatwick și Amsterdam Schiphol, cele mai mari două baze ale sale, au limitat zborurile pentru a face față lipsei de personal. Nu este singura.

În toată Europa, aeroporturile și companiile aeriene își reduc programul. British Airways va retrage aproximativ 800 de zboruri în plus în această vară, pentru a reduce numărul de anulări de ultim moment. SAS a anunțat că a depus o cerere de faliment după ce sindicatul piloților săi a anunțat că va intra în grevă cu efect imediat. Reducerile pică cum nu se poate mai prost.

TUI AG, cel mai mare operator de pachete turistice din lume, înregistrează o cerere peste nivelul de dinaintea pandemiei.

Thomas Cook, care a renăscut acum ca agenție de turism online britanică, continuă să facă rezervări pentru sfârșitul acestei veri. Dar există semne că blocajele în acest domeniu frânează entuziasmul unor consumatori de a pleca în călătorie.

În luna iunie s-a înregistrat o încetinire a cererii în SUA și Marea Britanie, atât pentru călătoriile internaționale, cât și pentru cele interne, potrivit unei analize a datelor Google travel insight realizate de Sanford C. Bernstein & Co. A coborât și traficul către Booking și TripAdvisor.

Este posibil ca și creșterea prețurilor să își pună amprenta. Anul acesta vor fi puține chilipiruri disponibile pe așa-numita piață „de ultimă oră”, deoarece nu va exista o capacitate excedentară de hoteluri sau de zboruri.

În timp ce călătoriile de vară obișnuit oferite vor fi fost negociate cu mult timp înainte, cu prețuri fixe pentru zboruri și cazare, dacă operatorii de turism trebuie să cumpere camere sau locuri suplimentare în avioane pe piața „spot”, vor plăti mai mult. La fel și clienții lor.

Iar presiunile inflaționiste nu se opresc aici. Michael O’Leary, directorul executiv al Ryanair Holdings, un pionier al zborurilor low-cost în Europa, a avertizat că tarifele vor crește în următorii cinci ani, deoarece zborurile au devenit „prea ieftine” pentru a genera profit.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
328 afisari

4 COMENTARII

  1. Acum m-au chemat sa-i ajut la Otopeni pe , politistii de la Politia de Frontiera. Multi ”turisti” romani fac scandal. Mah oameni buni sunt batran si ma dor incheieturile de la manuirea bastonmului. In fiecare zi am ajuns sa bat cate 20-25 de recalcitranti adusi la ”separeu”. Romanii nu se satura de luat bastoane pe spate. Stati acasa! Unde mergeti voi ascultatorilor de manele si consumatori de bere la PET?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger