AcasăSOCIALBacalaureat în condiții speciale. Ce se întâmplă cu elevii în ziua examenului?...

Bacalaureat în condiții speciale. Ce se întâmplă cu elevii în ziua examenului? Anunțul făcut de Monica Anisie

Monica Anisie, considerată responsabilă pentru îmbolnăvirea copiilor

Absolvenții de liceu vor putea susține examenul de Bacalaureat în prima sesiune, chiar dacă în ziua respectivă au febră, stare care nu le permite intrarea în sală. Monica Anisie a anunțat în ce condiții li se va permite acestor elevi să dea BAC-ul.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, în urmă cu puțin timp, că elevii care vor avea febră în ziua examenului de Bacalaureat, vor da examenul în condiții speciale. De altfel, această procedură a fost valabilă și în anii anteriori.

Ce se întâmplă dacă un elev are febră în ziua Bacului?

„Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a declarat Minica Anisie vineri seară, la Digi24.

Mai exact, părintele elevului care se află în situația prezentată anterior,  trebuie să ceară comisiei județene de Bacalaureat susținerea examenului în condiții speciale. Astfel, comisia județeană face cerere la minister, la comisia națională, care o aprobă.

În condițiile în care elevul află chiar în ziua examenului de Bacalaureat că nu poate intra în sală, acesta „poate da examenul cu subiectul de rezervă, după încheierea examenului din ziua respective”, a mai spus ministrul Educației.

Aproape 150.000 de elevi de liceu vor susține în luna iunie examenul de Bacalaureat și aproape 180.000 de elevi de gimnaziu vor susține Evaluarea Națională, a mai spus Monica Anisie.

Ministrul Anisie a susținut, în urmă cu câteva zile, că a cerut inspectoratelor școlare să asigure condiții de siguranță în școli pentru revenirea elevilor la cursurile de pregătire și să colaboreze cu direcțiile de Sănătate Publică, astfel încât în fiecare unitate de învățământ dă existe câte un cadru medical.

„Important e să le oferim elevilor cadrul necesar pentru susținerea examenelor, a declarat ministrul Educației.

Școlile, pregătite pentru examene

Multe școli din București s-au pregătit deja să își primească elevii la pregătire, dar și la susținerea examenelor finale. Totul se va desfășura în condiții extrem de bine puse la punct, pentru ca elevii să nu fie expuși pericolelor.

Astfel, încă de la intrarea în unitatea de învățământ, a fost instalat un tunel dezinfectant şi a fost stabilit un traseu special care să împiedice aglomerarea. Elevilor le vor fi puse la dispoziție covoraşe dezinfectante şi vor fi verificați înainte să intre în sală de asistenţi medicali, care le vor lua temperatura şi le vor da măşti de protecţie.

Foarte important de menționat este faptul că într-o sală de clasă vor intra maximum zece elevi, iar băncile au fost dotate cu geamuri de plexiglas.

author avatar
Elena Ionescu