AcasăSOCIALBACALAUREAT 2022, sesiunea de toamnă. Examenul continuă. Joi - proba la alegere...

BACALAUREAT 2022, sesiunea de toamnă. Examenul continuă. Joi – proba la alegere a profilului și specializării

Rezultatele de la BACALAUREAT 2022, sesiunea de toamnă, vor fi afișate miercuri, 31 august

Candidații înscriși la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2022, sesiunea august – septembrie, vor revenit în sălile de examen, joi, pentru a susține proba la alegere a profilului și specializării.

După ce marți au dat proba scrisă la limba și literatura româna, iar miercuri, 17 august, au avut de rezolvat subiectele din cadrul probei obligatorii a profilului, absolvenții de liceu susțin joi, 18 august, proba la alegere a profilului și specializării, conform calendarului de examen.

Din câte a anunțat Ministerul Educației, aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2022 sesiunea august – septembrie.

„Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare”, s-a precizat într-un comunicat al instituției.

Când se anunță primele rezultate

Cum s-a întâmplat și în cazul precedentelor probe scrise de la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2022, și cea de joi urmează să înceapă la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a elabora lucrarea scrisă, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august), din câte a mai anunțat Ministerul Educației.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate în 3 septembrie.