AcasăSOCIALBACALAUREAT 2022 continuă. Elevii susțin proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie

BACALAUREAT 2022 continuă. Elevii susțin proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie

bacalaureatGrevă generală în Educaţie, de luni, 22 mai! La negocieri, dascălii nu s-au înţeles cu Guvernul!

Se anunță o nouă zi cu emoții pentru candidații înscriși la Bacalaureat 2022. Absolvenții de liceu vor intra, marți, 21 iunie, în sălile de examen pentru a da proba scrisă obligatorie a profilului: matematică și istorie.

Examenul național de bacalaureat continuă, așadar, în această a doua zi a săptămânii. După ce luni, 20 iunie, elevii au susținut proba scrisă la limba și literatura română din cadrul Bacalaureatului, sesiunea iunie – iulie 2022, la care, din câte a anunțat Ministerul Educației, „nu s-au prezentat 2.453 de candidați, iar 39 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, marți va avea loc proba obligatorie a profilului.

Urmează proba la alegere a profilului şi specializării

Candidații care au studiat la profil real vor da proba la matematică, iar cei care au studiat la profil uman la istorie. Sunt 119.410 de candidați înscriși la această probă, conform Ministerului Educației. Miercuri, 22 iunie, este programată proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Fiecare probă a Bacalaureatului începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. După ce vor fi distribuite subiectele în sala de examen, candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva, și anume pentru a redacta lucrarea scrisă.

Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iunie

După ce se vor încheia probele scrise, iar lucrările candidaților la „examenul maturității” vor fi corectate, se vor afișa primele rezultate la BAC 2022.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie, până la ora 12:00. Din câte au anunțat reprezentanții instituției conduse de către Sorin Cîmpeanu, „contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice”. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie.

E important de avut în vedere faptul că, potrivit Ministerului Educației, pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

1. recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
3. media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).