AcasăSOCIALBACALAUREAT 2021. Joi, 1 iulie are loc examenul la Limba maternă

BACALAUREAT 2021. Joi, 1 iulie are loc examenul la Limba maternă

BACALAUREAT 2021BACALAUREAT 2021. Joi, 1 iulie are loc examenul la Limba maternă

BACALAUREAT 2021. Candidaţii din rândul minorităţilor naţionale susţin, joi, ultima probă scrisă – proba la Limba şi literatura maternă – din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Peste 5.000 de absolvenți de liceu susțin ultima probă, la Limba și literatura maternă, care poate fi maghiară, germană, croată, italiană, rromani, sârbă, slovacă sau ucraineană.

Participanţii au putut intra în sala de examen până în ora 8:30. Examenul durează 3 ore, iar elevii pot părăsi sala abia după o oră jumate de la primirea subiectelor. Din momentul în care subiectele sunt distribuite, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen.

BACALAUREAT 2021. Afișarea primelor rezultate

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12,00). Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

La examenul de Bacalaureat 2021 susținut în iunie s-au înscris 133.663 de candidați, cu peste 20.000 mai puțini decât anul trecut. Dintre cei înscriși, 114.137 sunt candidați care au absolvit în acest an clasa a XII-a, restul de 19.526 fiind candidați din promoțiile anterioare.

author avatar
Andreea Vlad