AcasăSOCIALBacalaureat 2021. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a termină vineri școala....

Bacalaureat 2021. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a termină vineri școala. Când are loc prima proba a Bacalaureatului

eleviBacalaureat 2021. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a termină vineri școala. Când are loc prima proba a Bacalaureatului

Anul școlar 2020-2021 se va termina pe data de 4 iunie, conform reglementărilor stabilite de Ministerul Educației. Numai că anul acesta elevii vor lua vacanță gradual.

Primii care vor intra în vacanță sunt elevii de liceu, din clasele a XII-a și a XIII-a. Elevii din clasa a VIII-a vor intra în vacanță pe data de 11 iunie 2021. Următorii pe listă sunt elevii din clasele I – VII și a IX-a și a X-a, care vor termina anul școlar în data de 25 iunie.

Toate examenele din acest an, Evaluarea Națională și Bacalauratul, se vor ține așa cum au fost planificate, la data stabilită, indiferent de situația pandemiei la ora susținerii examenelor, anunțase ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Bacalaureat 2021. Calendarul examenelor

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a încheie cursurile vineri, 4 iunie, când este și ultima zi de înscriere a candidaților pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Prima probă scrisă a Bacalaureatului – cea la Limba și literatura română, este programată pe 28 iunie.

Pe 29 iunie, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, pe 30 iunie – proba scrisă la alegere a profilului și specializării, iar pe 1 iulie – proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afișa pe 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeași zi, până la ora 18.00, se vor putea depune contestațiile. Rezolvarea contestațiilor va avea loc între 6 și 9 iulie, iar rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august.

Bacalaurea 2021. Probele de competențe digitale și lingvistice se echivalează

Anul acesta, probele de evaluare a competenţelor la examenul naţional de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
  • proba de evaluare a competenţelor digitale.
author avatar
Andreea Vlad
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger