AcasăSOCIALBACALAUREAT 2020 Sesiunea de toamnă. Proba a doua le-a dat emoții candidaților....

BACALAUREAT 2020 Sesiunea de toamnă. Proba a doua le-a dat emoții candidaților. Ce subiecte au picat la MATEMATICĂ sau ISTORIE

BACALAUREAT 2020 sesiunea de toamnă. Marți, 25 august 2020, a avut loc proba obligatorie a profilului în cadrul examenului de bacalaureat. Matematica a dat iar bătăi de cap candidaților, cei care au dat la Istorie au speranțe mari.

Probele scrise la matematică sau istorie la sesiunea de toamnă Bacalaureat 2020 au început la ora 9.00. Accesul în săli a fost permis însă până la ora 8.30, potrivit Ministerului Educației. Pentru a rezolva subiectele, elevii au avut la dispoziție trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Ca și la sesiunea de vară, absolvenții de liceu au trecut printr-un triaj epidemiologic înainte de a intra la proba scrisă de matematică sau istorie.

BACALAUREAT 2020. Subiecte și bareme de corectare

Subiectele la probele de matematică și istorie a examenului de BACALAUREAT 2020 sunt disponibile pe edu.ro și pe national.ro.

Subiectele la istorie

Subiectele la Matematică – profilul Tehnologic

BACALAUREAT 2020. Calendarul sesiunii de toamnă

Miercuri, 26 august, este programată proba la alegere din cadrului examenului de BACALAUREAT 2020. Examenul de Limba și Literatura Maternă este programat pentru joi.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice.

Primele rezultate de la examenul de bacalaureat vor fi afișate pe 2 septembrie, iar tot atunci pot fi depuse și contestații.

„Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD)”, a transmis MEC.

Sâmbătă, 5 septembrie, se vor comunica rezultatele oficiale.

author avatar
Andreea Vlad