AcasăSOCIALBACALAUREAT 2020 sesiunea de toamnă. Examenul a continuat miercuri cu proba la...

BACALAUREAT 2020 sesiunea de toamnă. Examenul a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului. SUBIECTE și BAREME

BACALAUREAT 2020. Miercuri a a avut loc a treia probă a BAC-ului de toamnă. Absolvenții de liceu au susținut proba la alegere a profilului.

La profilul Real, absolvenții clasei a XII-a au avut de ales, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2020, între următoarele materii: fizică, chimie, biologie și informatică. La profilul uman, elevii de clasa a XII-a au avut de ales, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2020, între următoarele materii: geografie, filosofie, logică, economie, psihologie și sociologie.

La fel ca la probele anterioare, accesul candidaților a fost permis până în ora 8.30, doar după ce au trecut prin triajul epidemiologic. Probele scrise la matematică sau istorie la sesiunea de toamnă Bacalaureat 2020 au început la ora 9.00. Pentru a rezolva subiectele, elevii au avut la dispoziție trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Joi va avea loc proba la Limba și literatura maternă – proba E.b), potrivit MEC. „Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, conform Ministerului Educației.

Subiectele și baremele au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

BACALAUREAT 2020. Când se afișează primele rezultate

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

„Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie”, mai transmite MEC.

author avatar
Andreea Vlad
131 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri