AcasăSOCIALBACALAUREAT 2020. Când are loc a doua sesiune. Înscrierile au început astăzi

BACALAUREAT 2020. Când are loc a doua sesiune. Înscrierile au început astăzi

Absolvenții de liceu care, din diverse motive, nu au promovat prima sesiune a Bacalaureatului 2020 au o nouă șansă să dea „examenul maturității”.

Înainte de orice, trebuie să se înscrie la cea de-a doua sesiune a BAC-ului 2020, care se va desfășura, conform calendarului stabilit, în perioada 24 august – 5 septembrie. Procedurile de înscriere au început în această primă zi a săptămânii și se vor încheia vineri, pe 24 iulie.

E important de avut în vedere faptul că Ministerul Educației a transmis faptul că „documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ”.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după cum urmează:

24 august: Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Primele note la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului vor fi afișate pe 2 septembrie, până la ora 12, urmând ca în cursul zilei respective, între orele 14:00 – 20:00, să poată fi depuse contestațiile – atât în format fizic, cât și electronic. Contestațiile vor fi apoi soluționate, pentru ca sâmbătă, 5 septembrie, să fie comunicate rezultatele finale ale sesiunii de toamnă din cadrul Bacalaureatului 2020.

Ce au arătat cifrele recent prezentate de oficiali

Statistica făcută publică recent de Ministerul Educației, arată faptul că „rata finală de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor depuse în etapa specială (6 – 12 iulie), este de 64.5% (95.470 de candidați)”.

După cum se știe, pentru a promova examenul, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă, iar media generală trebuie să fie de cel puțin 6.

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger