AcasăSOCIALUPDATE. BAC toamnă 2020, rezultate finale. Elevii au aflat notele după contestații

UPDATE. BAC toamnă 2020, rezultate finale. Elevii au aflat notele după contestații

UPDATE: Emoțiile candidaților care au susținut a doua sesiune din acest an a Bacalaureatului, dar au fost nemulțumiți de notele obținute la o primă corectură a lucrărilor scrise s-au risipit.

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2020 au fost afișate pe edu.ro, pe pagina special destinată acestui examen. Introducând AICI codul candidatului, puteți afla notele obținute de elevul respectiv la cea de-a doua sesiune a BAC-ului din acest an.


Sâmbătă, 5 septembrie, se vor afișa rezultatele finale ale Bacalaureatului 2020- sesiunea de toamnă, astfel că toți elevii care au susținut sesiunea august-septembrie a ”examenului maturității” vor afla ce note au luat. Totul după ce, în intervalul 3-4 septembrie, au fost reanalizate lucrările candidaților care au depus contestații pe 2 septembrie, după prima afișare a notelor la BAC-ul de toamnă din acest an.

La fel cum s-a întâmplat și în vară, rezultatele de la Bacalaureat au fost afișate – atât în centrele de examen, cât şi pe pagina de internet dedicată examenului (VEZI AICI) – ”prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD)”, din câte au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

O medie de 10 în dreptul BAC-ului de toamnă

Înainte de contestații, statistica realizată la nivelul instituției conduse de către Monica Anisie arăta că ”rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creștere cu aproape un procent, comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%)”.

Rămâne de văzut dacă după recorectarea lucrărilor se va mai înregistra vreo altă medie de 10. În primă fază, pe 2 septembrie, s-a aflat că o elevă din județul Bihor a reușit o performanță nemaiîntâlnită în ultimii 18 ani – și anume să încheie examenul cu media generală 10. În schimb, 169 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, normele precizând că respectivii nemaiavând posibilitatea de a se înscrie la următoarele două sesiuni ale ”examenului maturității”. O situație aparte a fost depistată la un centru de corectare din Alba Iulia. DETALII AICI.

După cum se știe, media minimă de promovare a examenului de Bacalaureat este 6, nota minimă pentru fiecare probă scrisă fiind 5.

author avatar
Cristina Stefan
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger