AcasăSOCIALBAC 2022. Absolvenții de liceu susțin proba la alegere a profilului și...

BAC 2022. Absolvenții de liceu susțin proba la alegere a profilului și specializării

BACALAUREAT 2023BACALAUREAT 2023. Calendarul examenului de BAC 2023 a fost modificat / Când au loc înscrierile

Bacalaureatul 2022, sesiunea de vară, continuă miercuri, 22 iunie, cu proba scrisă la alegere a profilului și a specializării. Absolvenții de liceu din București și din țară vor intra din nou în sălile de examen, după ce zilele trecute au dat proba scrisă la limba și literatura română, respectiv cea obligatorie a profilului – matematică sau istorie.

La proba la alegere a profilului și a specializării, ce va avea loc miercuri, 22 iunie, s-au înscris 119.828 de candidați, din câte a comunicat Ministerul Educației.

Trei ore pentru rezolvarea subiectelor

După proba de marți, 21 iunie, din cadrul Bacalaureatului 2022, cea obligatorie a profilului, ministerul condus de către Sorin Cîmpeanu a anunțat că „nu s-au prezentat 3.472 de candidați, iar 38 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”.

Ultima probă din această sesiune a Bacalaureatului, cea la limba și literatura maternă, este programată joi, 23 iunie, conform calendarului făcut public de Ministerul Educației.

Fiecare probă începe la ora 9, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a redacta lucrarea scrisă, respectiv pentru a rezolva subiectele, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 27 iunie. Când se depun contestațiile

Afișarea primelor rezultate la BAC 2022 va avea loc în data de 27 iunie, adică în prima zi a săptămânii viitoare, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice, din câte a informat Ministerul Educației.

După soluționarea contestațiilor, se vor comunica rezultatele finale. Afișarea rezultatelor finale la actuala sesiune a Bacalaureatului este prevăzută pentru data de 1 iulie.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger