AcasăSOCIALBAC 2021, subiectele la istorie. Ce au avut de rezolvat elevii

BAC 2021, subiectele la istorie. Ce au avut de rezolvat elevii

Candidații înscriși la examenul de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) au dat marți, 29 iunie, proba obligatorie a profilului – absolvenții de la profilul uman la istorie, iar cei care au terminat o clasă cu profil real – la matematică.

S-a aflat ce subiecte le-au picat elevilor care au dat proba la istorie, la BAC 2021. Conform gândul.ro, care a publicat și aceste subiecte la Bacalaureat 2021, la istorie, candidații au avut de rezolvat cerințele de la varianta de subiecte cu numărul 2.

sursa foto. gandul.ro

Din câte se poate vedea, la primul subiect, elevii au primit două texte, pe care li s-a cerut să le citească atent înainte de a rezolva mai multe cerințe.

sursa foto. gandul.ro

La subiectul III, notat cu 30 de puncte, candidații au avut de realizat, în aproximativ două pagini, un eseu despre Spaţiul românesc în Evul Mediu și la începuturile modernității.

Când se dă următoarea probă

Bacalaureatul 2021 sesiunea iunie-iulie continuă miercuri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului și a specializării.

Din câte a anunțat Ministerul Educației, examenul este organizat în 802 centre, iar ”pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați”.

Primele rezultate la BAC 2021 vor fi afișate – în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro – pe 5 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. ”În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.”, a comunicat Ministerul.

author avatar
Andrei Coman