AcasăSOCIALAvocații, mesaj pentru Guvern: Nu puteți ține oamenii într-o teroare continuă!

Avocații, mesaj pentru Guvern: Nu puteți ține oamenii într-o teroare continuă!

Măsurile din pandemie, judecate în ”tribunalul” societății civile

Lipsa transparenței, comunicarea defectuoasă și menținerea populației într-o teroare continuă cu mesajele apocaliptice nu vor face decât să agraveze conflictul dintre autorități și cetățeni, atrag atenția avocații din Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept. Aceștia au decis să organizeze, în 2 august, o dezbatere națională în ce privește acțiunile Guvernului pentru combaterea pandemiei.

Guvernul, Președinția, Parlamentul și toate instituțiile publice implicate în gestionarea pandemiei au fost chemate să participe la o dezbatere națională cu societatea civilă și medicii, pentru a găsi soluțiile de ieșire din această criză. Reprezentanții Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept avertizează că Guvernul trebuie să stopeze mesajele apocaliptice, care mențin populația într-o stare de teroare continuă.

”Nu poți să ai numai asemenea mesaje dacă vrei să se întâmple ceva și dacă vrei ca populația să aibă o deschidere față de măsurile pe care tu le propui. În toată perioada asta autoritățile au venit în permanență cu mesaje apocaliptice, în condițiile în care noi am avut mult timp circa o mie de cazuri depistate pozitiv în România. Și ne tot spun că o să vină toamna, o să vină valul 4 și va fi dezastru. În Grupul ăla de suport tehnico-științific, jumătate nu sunt medici și atunci normal că cetățenii au suspiciuni cu privire la ceea ce se întâmplă. Noi vrem să facem o punte de comunicare între cetățeni și autorități să vedem ce ar fi de făcut mai departe, ca să nu mai stăm în această situație conflictuală. De un an și jumătate se iau numeroase măsuri care restrâng drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor fără să fi existat o consultare sau o dezbatere publică cu autorități și cetățeni. Mai mult decât atât, autoritățile ignoră și reacția cetățenilor și impactul măsurilor asupra acestora”, ne-a declarat av. Elena Radu, reprezentant al Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept.

Măsurile nu au avut nicio logică

Lipsa de comunicare și transparență a autorităților nu a făcut decât să creeze incertitudini și suspiciuni ale cetățenilor, spun avocații. Aceștia arată că autoritățile spun doar că așa au decis specialiștii, fără să indice care sunt acei specialiști, și spun că trebuie să ne conformăm pentru că altfel vom suporta consecințele de rigoare. ”Nu putem să menținem această prăpastie care s-a creat între cetățeni și autorități. Dacă vor să adopte niște măsuri care să aibă efecte reale în combaterea pandemiei și oamenii să le accepte, nu pot face acest lucru decât în urma unei comunicări cu cetățenii, ca să înțeleagă și ce vrea cetățeanul, și ce simte cetățeanul și ce crede cetățeanul că ar trebui să facă. În plus nu poți tu, ca autoritate, să încalci legile și Constituția și apoi să ceri cetățenilor să le respecte”, ne-a precizat avocatul Elena Radu. Aceasta a subliniat că măsurile luate de autorități nu au avut efecte reale în combaterea virusului, iar unele dintre acestea au fost chiar lipsite de logică, făcând referire la deciziile de închidere a magazinelor la ora 18 și interdicția de a mai ieși din case după ora 22.

Reacții negative la constrângeri

Avocații spun că reacția românilor la constrângerile pentru vaccinare a fost una extrem de negativă și că nici stimulentele nu vor da rezultate. Astfel, până pe 10 mai, numărul de vaccinați a fost pe un trend crescător pentru ca, după ce Guvernul a început să introducă constrângeri, numărul să scadă vertiginos. ”Prin măsurile pe care le iau nu fac altceva decât să creeze o reacție total inversă în rândul cetățenilor, iar consecințele se văd. Cu cât încerci să fii mai puțin transparent, cu atât populația va fi mai suspicioasă. Acum am înțeles că vor să acorde și vouchere dacă te vaccinezi. Păi, din punct de vedere psihologic, e o mare greșeală. Dacă un produs ți-l dă unul gratis înseamnă că e prost, dacă îți mai dă și bani ca să-l iei atunci e și mai prost. Păi cu asta nu faci decât să întărești suspiciunea cetățenilor că acele vaccinuri sunt proaste rău de tot și creează mari probleme dacă tu, stat, ești dispus să îl și plătești pe cel care se vaccinează”, ne-a mai declarat avocatul Elena Radu. (https://casd.ro/dezbatere-publica-pandemia-covid-19-ce-s-a-facut-si-ce-ar-trebui-sa-facem-02-august-2021-ora-17-00/)

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.444 afisari

6 COMENTARII

  1. Super !!! Vivat !!! In sfarsit cineva face ceva concret impotriva panicarzilor tarii. Nu numai cei enumerati trebuie luati la intrebari, ci si ziarstii si posturile tv. ,vuvuzelele celor mentionati. Sustin ideea. Bravo.

  2. Bai avocatilor, nimeni nu mai crede nimic din minciunile si propaganda nazista a celor din Bukale, numai cobaii lor mai cred in povesti, nu degeaba sunt 4 milioane de cobai vaxinati in cap 🙂 Covid Macht Frei 🙂

  3. Sa fie trasi la raspundere pt presiuni, amenintari , santaje , constrageri ale diferitelor categorii sociale si profesionale pt a forta cetatenii sa se ofere voluntari la niste vaccinuri aflate in testare .

    Testarea umana fiind interzisa !!!

    Eu le-as face plangeri penale la toti cei care pomenesc macar de obligativitatea vaccinarii cu aceste produse care sunt experimentale .
    Consider ca este un atentat grav la sanatatea si vietile noastre si i-as acuza chiar de tentativa de crimă .

    Toate dovezile reactiilor adverse grave si al deceselor provocate deja de aceste produse experimentale sunt cenzurate astfel incat putina lume sa afle despre ele si astfel sa pice in capcana vaccinarii .

    Consider ca daca alte state incalca legile si constitutiile lor , nu trebuie sa permitem automat si noi statului sa le incalce la noi , pe pielea noastra .

    Ceea ce se intampla acum este fascism .

    Trebuie sa le explicati aceste lucruri pt ca se pare ca ori nu stiu , ori se fac ca nu stiu ca devin penali cu astfel de abuzuri .

    Eu vreau sa traiesc libera si linistita in tara mea , nu terorizata de niste gasti de politicieni de ocazie , care constat de se erijeaza in tătucii nostri . Au ajuns sa ne considere copiii lor ceea ce este inca un abuz .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger