AcasăSOCIALAvionul prăbușit la Milano. Ceva neașteptat s-a întâmplat cu 16 secunde înainte...

Avionul prăbușit la Milano. Ceva neașteptat s-a întâmplat cu 16 secunde înainte de tragedie

avionAvionul prăbușit la Milano. Ceva neașteptat s-a întâmplat cu 16 secunde înainte de tragedie

Omul de afaceri Dan Petrescu, soția acestuia și fiul lor au murit în tragedia aviatică cu opt morți de duminică, 3 octombrie, de la Milano, potrivit presei italiene. Jurnaliștii scriu și că datele privind viteza și altitudinea arată că ceva neașteptat s-a întâmplat cu 16 secunde înainte de prăbușire.

Avionul de tip Pilatus PC-12 înmatriculat în România a ajuns la Milano pe 30 septembrie. Duminică, la ora 14 și 4 minute, ora României, aparatul cu opt oameni la bord a decolat de pe aeroportul Linate, dar imediat după decolare pilotul a avut dificultăți în controlarea avionului, așa cum se vede și din înregistrarea zborului. La doar trei minute de la decolare a pierdut brusc peste 80 de metri altitudine.

Avionul s-a prăbuşit brusc de la 2000 de metri

La circa 2 minute după decolare, avionul își continuă zborul cu 293 de kilometri pe oră, la 1.631 de metri altitudine. Două secunde mai târziu altitudinea scade la 1.615 metri și viteza ajunge la aproape 303 km/h. Alte două secunde mai târziu și este mai jos cu 52 de metri. Cu șapte secunde înainte de ultimul semnal, aeronava înregistrează cea mai mare viteză: 319 kilometri pe oră, ceea ce ar demonstra că pilotul a încercat să redreseze aeronava.

Potrivit Corriere della Sera, personalul turnului de control ia legătura cu pilotul. „De ce ai deviat? Pentru a evita turbulențele?”, au întrebat controlorii de trafic. „Nu”, a fost singurul răspuns al pilotului. Scurtul dialog a avut loc când avionul începuse să piardă din altitudine.

În mai puțin de un minut avionul dispare de pe monitoare, fără a cere să se întoarcă de urgență pe aeroport. La ora 14, 7 minute și 56 de secunde (ora României, n.r.) a fost înregistrat ultimul semnal al avionului. Există martori care spun că aeronava ar fi fost deja cuprinsă de flăcări înainte de a se prăbuși peste o clădire în renovare, în care, din fericire nu era nimeni. Imediat după impact, flăcările au cuprins mare parte din fațadă și din structura internă. Anchetatorii vorbesc despre o „cădere verticală”.

Vă amintim că un avion privat de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbușit duminică peste o clădire goală de la marginea orașului italian Milano. Toți cei opt oameni de la bord au murit. Printre victime se află și miliardarul român Dan Petrescu și familia acestuia.

author avatar
Andreea Vlad