AcasăSOCIALAvertizare INFOTRAFIC: CEAȚĂ densă pe Autostrada Soarelui. La ce trebuie să fie...

Avertizare INFOTRAFIC: CEAȚĂ densă pe Autostrada Soarelui. La ce trebuie să fie atenți șoferii

ceata Avertizare INFOTRAFIC: CEAȚĂ densă pe Autostrada Soarelui. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri și, izolat, sub 50 metri, pe mai multe artere rutiere din județele Giurgiu,Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Călărași (DN4 – tronsonul kilometric 22-32), Constanța și Tulcea.

De asemenea, ceața îngreunează traficul rutier și pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 22 (loc.Brănești, jud.Ilfov) – 32 (loc.Fundulea, jud.Călărași), vizibilitatea scăzând sub 100 de metri.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să sporească atenția la volan, să reducă viteza, să folosească în luminile de ceață din dotarea autovehiculelor și să mărească distanța de siguranță între vehicule. „Evitați manevrele riscante, în condiții de vizibilitate scăzută!”, transmite Centrul InfoTrafic.

De asemenea, pentru a putea evita orice obstacol, oamenii legii spun că şoferii trebuie să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică. În mers trebuie să păstreze o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

author avatar
Andreea Vlad
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger