AcasăSOCIALAvertizare de ultimă oră de la ANM! Ce zone nu scapă de...

Avertizare de ultimă oră de la ANM! Ce zone nu scapă de ploi, vijelii și grindină

Vremea, 30 septembrie. Ploi în mai multe zone din țară (sursa foto: agrointel.ro)

Vremea schimbă din nou foaia, în unele regiuni din țară, astfel că meteorologii au decis să emită o atenționare COD GALBEN.

Alerta meteo urmează să intre în vigoare în mai puțin de două ore, la 12 mai exact, și va fi valabilă până marți seară târziu, la ora 23.

În intervalul avut în vedere, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie se așteaptă ca în vestul și sudul Transilvaniei, în sudul Banatului, în sud-vestul Moldovei, dar și în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei să apară episoade de instabilitate atmosferică accentuată.

sursa foto: site ANM

Perioade cu averse și vânt puternic

Perioadele caracterizate de instabilitate vor aduce în peisaj ploi, dar și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, precum și căderi de grindină. Sunt așteptate averse ce vor avea și caracter torențial, meteorologii precizând că, la nivel cantitativ, precipitațiile ”vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”.

Chiar dacă nu se află ”sub umbrela” actualei avertizări, sunt șanse ca și celelalte zone ale țării să nu fie cu totul ocolite de astfel de episoade specifice vremii instabile, doar că se vor semnala pe arii restrânse.

Înnorări și în Capitală

În același interval, pentru București se anunță o vreme călduroasă. Însă e de precizat că nici cerul Capitalei nu va fi lipsit de nori. Dacă în prima parte a zilei de marți va fi senin, vor urma înnorări trecătoare, ce vor crește probabilitatea să apară averse. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, maxima zilei de marți se va situa, în Capitală, în jurul a 34 de grade Celsius.

author avatar
Cristina Stefan
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger