AcasăSOCIALAvertismentul unui fost ministru al Sănătății: Se forțează proiectul care prevede suspendarea...

Avertismentul unui fost ministru al Sănătății: Se forțează proiectul care prevede suspendarea angajaților nevaccinați din sănătate

medici

Reglementarea proiectului potrivit căruia personalul medical nevaccinat ar putea fi suspendat pe o perioadă de 30 de zile este forțat, crede Florian Bodog, fost ministru al Sănătății.

Marți, în Comisia de Sănătate, s-a discutat despre reglementarea care prevede ca personalul medical nevaccinat să fie suspendat pe o perioadă de 30 de zile sau să se testeze pe banii proprii. Parlamentarii PSD au cerut celor de la PNL să amâne discuțiile în comisie pentru a primi și alte puncte de vedere, dar nu s-a dorit acest lucru, spune fostul ministru al Sănătății.

”Nu ne permitem să renunțăm la actorii care oferă asistență medicală”

Pe de altă parte, PSD consideră că este necesară testarea masivă în așa fel încât bolnavii să fie izolați.

”Practic, se încearcă forțarea acestui lucru (trecerea proiectului care prevede suspendarea angajaților nevaccinați din Sănătate sau testarea pe bani proprii, n.r.). Nu cred că în pandemie ne putem permite să renunțăm la vreunul dintre actorii care acordă asistență medicală, nu cred că vreun român trebuie să fie privat de îngrijiri medicale doar pentru că ei au o decizie politică de a reglementa acest lucru pe genunchi și pe procedură de urgență”, susține Florian Bodog, care anunță că Partidul Social Democrat nu va participa la această comisie, citat de stiripesurse.ro.

PSD cere testare gratuită

PSD consideră că testarea ar trebui să fie făcută pe banii statului.

”Testarea trebuie să se facă pe banii statului, PNL nu este de acord spunând că nu sunt bani, în condițiile în care știm ce împrumuturi s-au făcut, nu știm pe ce se cheltuie banii, pentru că în spitale mor oamenii în continuare pentru că nu s-au cumpărat medicamente”, mai precizează fostul ministru al Sănătății.

Acesta precizează că încurajează vaccinarea, dar că și testarea este foarte importantă, pentru că dacă nu sunt diagnosticate cazurile la timp, oamenii ajung târziu în spital.

author avatar
Alina Costache
526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger