AcasăSOCIALAvertismentul oamenilor legii în privința unor mesaje FAKE! „Poliția Română nu trimite...

Avertismentul oamenilor legii în privința unor mesaje FAKE! „Poliția Română nu trimite astfel de mail-uri!”

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Oamenii legii avertizează populația asupra unui tip de înșelăciune ce ar circula în mediul online. Ar fi vorba de un tip de citație falsă, trimisă în numele poliției. Avertismentul vine chiar de la Poliția Română, prin intermediul unei cunoscute rețele de socializare.

Reprezentanții IGPR au transmis, pe pagina oficială a Poliției Române, un avertisment și o fotografie cu o presupusă citație, atribuită instituției, ce are trecută și un nume și o semnătură, și o „ștampilă”, dar despre care polițiștii atrag atenția că nu e un demers oficial. Și că e vorba de un fake. Cu alte cuvinte, de un fals.

„Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE!

#PolițiaRomână nu trimite astfel de mail-uri!
Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime”, s-a transmis sâmbătă seară târziu, în 3 septembrie, pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Textul, plin de greșeli

sursa foto: Facebook/Poliția Română

Oficialii Poliției semnalează și faptul că – după cum se poate observa din prima frază a textului presupusei citații – textul conține greșeli de exprimare în limba română.

„Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli… Traducerea a dat eroare.”, atrage atenția aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman