AcasăSOCIALAvertisment venit chiar de la ministrul Economiei: ”Risc de fraudă!”

Avertisment venit chiar de la ministrul Economiei: ”Risc de fraudă!”

Avertisment venit chiar de la ministrul Economiei: ”Risc de fraudă!” (sursa foto: Facebook/Claudiu Năsui)

Unul dintre membrii Guvernului Cîțu atrage atenția, miercuri, asupra unei situații de risc, cerându-le solicitanților de granturi să aibă mare atenție la ce mail-uri primesc, mai ales dacă este vorba despre o anumită adresă.

”Atenție: Risc de fraudă! Ieri (marți-n.n) am aflat că cineva cu adresa de e-mail contact@anunturi-monitorul-oficial.ro trimite solicitanților de granturi vestea că au fost admiși. După care, evident, le fac diverse propuneri comerciale. Acest mesaj este o minciună. Acea adresă nu aparține ministerului sau vreunei instituții sau agenții de stat”, avertizează Claudiu Năsui, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

(sursa foto: Facebook/Claudiu Năsui)

Totodată, ministrul Economiei face referire și la alte două aspecte pe care oamenii ar trebui să le aibă în vedere, în acest context. ”Singurul mod de comunicare al ministerului cu cei care solicită granturi este prin platforma de granturi făcută de STS.

Ministerul nu vă va recomanda niciodată să alegeți servicii comerciale de la anumite firme. Alegerea partenerilor dumneavoastră de afaceri este strict a dumneavoastră”, a mai subliniat oficialul guvernamental.

Cifre de la Minister

Zilele trecute, din direcția instituției pe care o conduce Claudiu Năsui se anunțase faptul că ”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului gestionează schema de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Suma inițială pentru cele 3 măsuri a fost de 1 miliard de euro, iar ulterior aceasta a fost suplimentată, fondul total fiind în momentul de față de 1,5 miliarde de euro”.

De asemenea, pe site-ul Ministerului se mai menționa și faptul că situația aplicanților în data de 15 ianuarie 2021 este următoarea: