AcasăSOCIALAvarie pe magistrala Berceni. Sute de blocuri și un spital din Capitală,...

Avarie pe magistrala Berceni. Sute de blocuri și un spital din Capitală, fără apă caldă/Anunțul Termoenergetica

apa caldaLocuitorii din România care au „interzis” la apă caldă în vara lui 2023. Se oprește furnizarea până la toamnă

Din păcate, continuă să se afle informații despre probleme apărute în alimentarea cu apă caldă în cazul unor blocuri din Capitală. De această dată, afectate sunt circa 370 de blocuri. Dar și un spital pentru copii, din sectorul 4, precum și două instituții.

Din câte s-a aflat, problema, pentru remedierea căreia s-a anunțat oficial că se lucrează deja, nu își va găsi soluționare în cursul acestei zile.

E vorba despre o avarie apărută pe magistrala Berceni. Mai exact, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a transmis, marți, 3 mai, că „sunt în curs de desfășurare lucrări de remediere a unei avariei la rețeaua primară DN 800 pe magistrala Berceni, prin înlocuirea unei porțiuni de conductă între Drumul Găzarului și strada Izvorul Rece.”

Cât timp nu va curge apă caldă la robinete

Ca urmare a acestei situații, la robinete nu va curge apă caldă. „Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 33 de puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 370 blocuri va fi sistată până sâmbătă, 07 mai 2022, ora 24.00.

Se va opri alimentarea cu apă caldă pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M. S. Curie – Budimex, două instituții și alte cinci spații industriale”, au mai anunțat cei de la Termoenergetica, în comunicatul transmis în 3 mai.

Termoenergetica: Au fost deja începute lucrările de reparații

Totodată, reprezentanții companiei au anunțat că se vor face și o serie de verificări la această porțiune de magistrală, pentru a se remedia orice eventuale alte defecțiuni.

Cu această ocazie, va fi efectuat un control al întregii porțiuni de magistrală și vor fi remediate toate defecțiunile care vor fi identificate în urma sectorizării tronsonului. Este important de subliniat faptul că din cauza vechimii rețelei de termoficare, pusă in funcțiune în anul 1986, acest gen de operațiuni (control pentru detectarea stării conductei) este imposibil de realizat atunci când rețeaua este în funcțiune.

Încă din cursul dimineții au fost deja începute manevrele tehnice de golire a conductei și lucrările de reparații. După finalizarea lucrărilor, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsonului de conductă”, se menționează în același comunicat.