AcasăSOCIALAvarie majoră. Mii de blocuri din Capitală, rămase fără apa caldă

Avarie majoră. Mii de blocuri din Capitală, rămase fără apa caldă

O avarie majoră apărută în rețeaua de termoficare din Capitală dă bătăi de cap locuitorilor a mii de blocuri, care se văd nevoiți să găsească alternative pentru a încălzi apa, după ce la robinetele din apartamente curge doar apă rece.

Situația afectează un număr mare de blocuri din București. Și a apărut când afară e încă vreme rece, drept urmare problema lipsei apei cale e cu atât mai supărătoare.

Sunt mii de blocuri din Capitală care au rămas fără apă caldă. În total, peste 3.700 de blocuri sunt afectate, potrivit observatornews.ro.

Problema a apărut marți seară. Primele informații despre avaria majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica au venit de la ELCEN.

„Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica.

CET București Vest indisponibilizată.

CET Grozăvești nu mai furnizează apă de adaos. Centrala nu poate fi repornită.

O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18:00 pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest.

Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare”, au transmis reprezentanții Electrocentrale București ELCEN, pe Facebook, marți seară târziu.

Sala turbinelor de la CET Grozăvești, inundată din cauza avariei

sursa foto: facebook.com/electrocentrale

Ca urmare a avariei, sala turbinelor din CET (Centrala Electrică de Termoficare-n.red.) Grozăvești a fost inundată, situație care a pus în pericol motoarele și echipamentele electrice. Se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica.

„O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală. În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice.

Se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcționării”, mai transmis reprezentanții ELCEN.

author avatar
Andrei Coman