AcasăSOCIALAutorităţile nu glumesc: te vor amenda dacă mai creşti aceste animale în...

Autorităţile nu glumesc: te vor amenda dacă mai creşti aceste animale în curte! Legea s-a schimbat, pedepsele sunt dure

Ce animale nu mai au voie românii să crească în curte? Legea s-a schimbat, iar pedepsele sunt aspre. Toate regulile se regăsesc într-un proiect de lege care urmează să intre în dezbatere.

Creșterea animalelor pentru blană, o afacere care a căpătat amploare în România, prin înființarea unor ferme de șinșile și nurci, ar putea să fie interzisă.

Interzis să mai creşti șinșilă

Proiectul de lege a fost depus și va intra în dezbatere. Acesta vizează interzicerea creșterii animalelor pentru blană. Este vorba despre despre șinșilă, originară din America de Sud, de talie mică, cu o înălțime de aproximativ 25-30 cm și o greutate medie de 400-600 de grame la maturitate.

Șinșila seamănă cu o veveriță, mai degrabă decât cu un șobolan. Are capul acoperit cu blană, capul, ochii și urechile sunt mult mai mari. E un animal nocturn, ierbivor, iar hrana preferată o reprezintă plantele verzi, cum ar fi scoarța uscată sau tulpinile tinere de copaci. Preferă ca pe timpul zilei să stea ascunsă în cuibul său dintre stânci.

Şinşila se vinde pe site-uri

De ce a venit statul c-o astfel de lege? Pentru că şinşila se vinde pe site-uri. În țara noastră există site-uri care vând afaceri la cheie cu șinșila.

Poți începe chiar acum afacerea ta cu chinchilla! Oferim vânzare de familii cu contract de preluare a blănurilor pe o perioada de 5 ani cu posibilitate de prelungire ulterioară în fiecare an. Înainte de a demara o afacere cu chinchile, trebuie să luați în considerare o serie de detalii despre acest frumos animal exotic.

Unul dintre cei mai importanți factori pentru a crea o fermă de chinchila prosperă este pasiunea pentru chinchile. Această îndeletnicire trebuie să fie pe placul dumneavoastră și trebuie să vă placă să lucrați cu aceste animăluțe, iar cu timpul rezultatele nu vor întârzia să apară”, mai anunță site-ul care vinde afaceri la cheie cu șinșila.

Un animal costă acum între 80 şi 150 de euro. Femelele pot avea într-un an trei fătări a câte 4 pui. Cererea de blană de chincilla a crescut în Europa, spune Călin Cornel.

La blana de şinşila, în primul rând, contează densitatea şi claritatea blănii, corectitudinea de culori, delimitarea, cu atât ea este de o valoare mai mare”, spune un crescător.

author avatar
Andrei Ștefan
2.254 afisari

2 COMENTARII

  1. „…iar hrana preferată o reprezintă plantele verzi, cum ar fi scoarța uscată…”
    Din putzul gandirii prostului de serviciu Andrei stefan.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger