AcasăSOCIALAutoritățile ne mint. Vaccinarea, obligatorie în caz de pandemie

Autoritățile ne mint. Vaccinarea, obligatorie în caz de pandemie

Legea vaccinării prevede imunizarea obligatorie a populației în caz de pandemie

Conducerea Guvernului încearcă cu disperare să liniștească populația, susținând că Legea vaccinării nu se referă la imunizarea anti-Covid. Proiectul de act normativ, aflat în Parlament, despre care coaliția de guvernare a spus că este o prioritate, prevede clar că vaccinarea este obligatorie în situații epidemiologice în care această măsură ar limita răspândirea unei boli.

După ce au anunțat urgentarea aprobării legii vaccinării obligatorii chiar în programul de guvernare și, ulterior, în strategia Ministerului Sănătății din proiectul Legii bugetului de stat, autoritățile încearcă acum să calmeze spiritele. ”E bine să clarificăm. Este o lege care este în Parlament. Nu se pune problema, nu există nicio legătură între această lege şi vaccinarea anti-Covid-19. A fost o confuzie. Vorbim despre o lege care este în Parlament, ar putea să aibă un parcurs sau altul”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. În aceeași linie, premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze că legea din Parlament nu are nicio legătură cu campania de vaccinare din prezent. ”Este un proiect în Parlamentul României. Acel document este un copy-paste al politicilor din ultimii trei ani, deci nu are nicio legătură cu ce se întâmplă”, a afirmat Cîțu. O poziție asemănătoare a avut și secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că, deși este legitim ca Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică, dat fiind existența unor campanii foarte agresive împotriva vaccinării Covid, ”nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie”.

Ce spune proiectul de lege?

”Vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul național, precum și cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații ori unor grupuri de populație este obligatorie. Situațiile epidemiologice speciale și grupurile de populație ce urmează să fie supuse vaccinărilor obligatorii în aceste situații se stabilesc prin ordin al ministrului Sănătății, la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății”, se arată în proiectul Legii vaccinării din Parlament. Totodată, la capitolul Regimul juridic al vaccinării, se precizează clar faptul că, printre categoriile de vaccinări obligatorii, se numără vaccinările impuse de situații epidemiologice, care implică vaccinarea ca măsură de intervenție, în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare. De asemenea, vaccinarea va fi obligatorie și pentru personalul medical din unitățile sanitare publice și private, precum și pentru personalul din unitățile publice și private, care, prin natura atribuțiilor, sunt expuse suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție care ar putea pune în pericol sănătatea publică, acestea urmând a fi stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Amenzi și răspundere penală

Potrivit proiectului de lege, personalul medico-sanitar și farmaceutic cu drept de liberă practică, indiferent de specialitate, are obligația de a nu furniza informații eronate, nedovedite științific, părtinitoare, legate de vaccinuri și activitatea de vaccinare. Nerespectarea acestei obligații constituie abatere disciplinară gravă și se poate solda cu ridicarea avizului de practică de la colegiile profesionale. Totodată, persoanele care nu vor accepta vaccinarea obligatorie, riscă sancțiuni contravenționale de până la 10.000 de lei și chiar răspunderea penală. ”Nerespectarea prevederilor acestei legi care au drept consecință punerea în primejdie a sănătății, vătămarea corporală sau decesul copilului, precum și favorizarea răspândirii unor boli infectocontagioase prevenibile prin vaccinare, se pedepsește conform legii”, se mai arată în proiectul de act normativ.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.528 afisari

4 COMENTARII

  1. Asteptam avocatii pentru ridicarea exceptiilor de neconstitutionalitate .Ca la PSD sau AUR…slabe sanse…
    Daca e constitutional…tot inainte !

  2. Nemernicii ăștia vor vaccinare OBLIGATORIE. Ce nu e clar? Nu vedeți cum o scaldă cu ” c-o fi, c-o păți, că boul bălții ”? Textul din proiectul legii criminale e fără echivoc. Se menționează și situații epidemiologice (probabil se pregătesc și altele) și alte sperietori. Chiar nu e clar? Degeaba o scaldă ei cu ” c-o fi, c-o păți, că boul bălții ”? Jos cu CRIMINALII! Altminteri, ne curăță ei pe noi.

  3. calendarul il schimba ei dupa interese in fiecare an daca vor iar pandemiile declarate ca acum de criminalul de la oms sa se vaccineze ei polticienii daca vor nu sa impuna cu forta dupa mintile altora !!!!!!!!!

  4. Cu lozinci si draga lelii nu vom face nimic.Atat timp cat uzina de prosti platita cu bani grei numita „Educatia romaneasca” merge de 30 de ani la turatie maxima la ce sa ne asteptam?.Romanii „educati” si-au cerut singuri botnita,acum se bat care sa se intepe mai repede dupa care vor ruga autoritatile sa ii inchida in lagare pentru a nu contacta vreun virus.Totul e o problema de timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger