AcasăSOCIALAutoritățile au decis: Carantina zonală, prelungită! Ce oraș din România este vizat...

Autoritățile au decis: Carantina zonală, prelungită! Ce oraș din România este vizat de măsură

Autoritățile au decis: Carantina zonală, prelungită! Ce oraș din România este vizat de măsură (sursa foto: Facebook)

Oficialii locali au anunțat, vineri, că măsura de carantină zonală a orașului Slobozia se prelungește pentru șapte zile, prin ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență din data de joi, 26 noiembrie.

”Din păcate, incidența cazurilor de imbolnăvire cu SARS-COV2 ieri a fost de 8,45/1000 persoane, ceea ce înseamnă în continuare că suntem în risc epidemiologic maxim”, se menționează într-un mesaj al Prefecturii Ialomița, postat pe Facebook.

Totodată, locuitorilor orașului aflat la circa 120 de kilometri de Capitală li se amintesc măsurile care vor fi valabile în perioada în care Slobozia se află sub incidența carantiei zonale. Iată-le:

”❗️În perioada următoare, de 7 zile, măsurile de carantină pentru populație se prelungesc, adică avem în continuare obligația de a ne deplasa doar pentru nevoi de strictă necesitate, bifate sau completate în declarația pe proprie răspundere.

❗️Ca măsuri suplimentare, se limitează capacitatea magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare fizică. În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană.”

Cifrele făcute publice joi de GCS

În cursul zilei de joi, Grupul de Comunicare Strategică transmisese că la nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.005 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Și că până la data de 26 noiembrie în România au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 323.514 pacienți au fost declarați vindecați. Tot joi au fost raportate 171 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Conform raportării de joi, în județul Ialomița, din totalul celor 4280 de cazuri confirmate, 115 erau noi.

author avatar
Cristina Stefan
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger