AcasăSOCIALAutocar cu români, implicat într-un grav accident în Slovenia: trei oameni au...

Autocar cu români, implicat într-un grav accident în Slovenia: trei oameni au murit/Primele date de la MAE

sursa foto: realitatea.net

Informații de ultim moment vin de la Ministerul Afacerilor Externe. Un grav accident în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România a avut loc în Slovenia, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota. Trei români au murit și alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală, pentru a primi îngrijiri, anunță MAE.

Din câte reiese din informațiile furnizate de către reprezentanții Ministerului de Externe, în autocar se aflau 32 de români, care călătoreau spre Italia. Din păcate, trei români și-au pierdut viața în urma acestui accident. Alte patru persoane au ajuns de urgență în grija cadrelor medicale.

Despre starea acestora momentan nu au fost oferite mai multe detalii. S-a mai anunțat că o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului. Și că ceilalți 25 de pasageri din autocar se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru a a fi duși la destinație.

MAE: Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident, în desfășurare

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068”, se precizează în comunicatul MAE.

author avatar
Andrei Coman
229 afisari

5 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger