AcasăSOCIALAutobuz cu hidrogen, pe străzile din România. În ce oraş poate fi...

Autobuz cu hidrogen, pe străzile din România. În ce oraş poate fi văzut (VIDEO)

autobuz cu hidrogen Autobuz cu hidrogen, pe străzile din România. În ce oraş poate fi văzut

O inovaţie în domeniul tehnologiei va apărea şi pe străzile din ţara noastră. Un autobuz propulsat cu energie derivată din hidrogen a fost adus în Cluj-Napoca și va fi testat în transportul local de către Compania de Transport Public (CTP), după parcurgerea procedurilor de punere în circulație.

Autobuzul Urbino 12 propulsat cu energie derivată din hidrogen a fost prezentat oficial, vineri, la Cluj-Napoca. Acastă incenţie urmează să intre în circulaţie şi să transporte călătorii din Gruia.

Ce avantaje are autobuzul cu hidrogen?

Cred că are un viitor foarte important și va avea succes pe piața transportului public. Pe lângă faptul că nu este poluant, acest mijloc de transport răspunde tuturor cerințelor atât din punct de vedere al siguranței circulației, cât și al echipării.

Are podea joasă, este dotat cu camere video în interior și exterior, are trapă pentru persoanele cu dizabilități, plasme interioare și sistem de numărare a călătorilor. Cu alte cuvinte, are o dotare full”, a declarat Liviu Neag, directorul CTP, citat de ziarulfăclia.ro.

În acest moment 50% din flota de transport public a orașului Cluj-Napoca este electrică, iar obiectivul asumat de municipalitate este ca până în anul 2026 întreaga flotă de transport în comun să fie verde și nepoluantă.

author avatar
Andrei Ștefan