AcasăSOCIALAUR se uită la noile cărți de identitate electronice ca mâţa-n calendar:...

AUR se uită la noile cărți de identitate electronice ca mâţa-n calendar: „De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu apare tricolorul?”

buletin-cu-cipAdio, turism electoral?! Se schimbă legea: câţi români au voie să stea la aceeaşi adresă în buletin

România s-a aliniat stardardelor europene şi a lansat, ieri, noile cărţi de identitate electronice. Mai întâi la Cluj-Napoca, expriemental, pentru grupa de vârstă 14-18 ani.

Noul document de identitate va fi testat pentru următoarele șase luni, iar, ulterior, până la sfârșitul anului viitor, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite noile buletine.

AUR crede că se şterge identitatea naţională

AUR consideră că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”. Iată principalele nemulţumiri ale parlamentarilor Alianței pentru Unirea Românilor:

  • De ce nu apare tricolorul?
  • De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?
  • De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?
  • Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?

Ce rezolvă cartea de identitate elctronică?

Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice.

Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

author avatar
Andrei Ștefan
685 afisari

4 COMENTARII

  1. Sa vedem ce o sa faceti daca la o spargere o sa va gaseasca si voua amprentele dupa ce ati atins vreo tejghea sau pahar sau clanta….. sau cand va vor gasi amprentele pe vreun bancomat spart sau in vreo casa sau masina intr-o investigatie legata de vreo crima sau alte infractiuni!!!!! Avand amprentele voastre in baza de date ce credeti ca o sa se intample?
    Va arunca astia momeli legate de dimensiuni si birocratie mai putina dar aveti creierii atat de obositi incat nu vedeti ca marele castig al statelor este acela de a controla si mai puternic masele de oameni!

  2. Sa va vedem cum o sa reactionati cand o sa vi se dea vietile peste cap in cazul unei cercetari de amploare, pana o sa se gaseasca adevaratul vinovat ” daca o sa se gaseasca „.
    Pentru mine este clar, odata cu atingerea datei limita de a calatori in UE pe baza CI clasic o sa zic bye bye iesirii din tara, asta daca nu vor exista si tari din afara UE care vor accepta posesori de CI si Pasapoarte clasice ca nici pasaport biometric nu voi accepta tot din aceleasi considerente.

  3. Sex e atunci cand faci sex gen e de 2 feluri feminin sau masculin. Si mai e un gen gramatical neutru da nu intra in buletin. Se vrea stergerea tricolorului din buletin pt a impiedica nationalismul si aparitia razboaielor. Fara nationalism nu poti face o armata adevarata pt ca imperiul Austro-Hungar a pierdut pe aceasta tema razboiul deoarece ei reprezentau o hoarda de mercenari ce si-au pierdut interesul pt imperiu. Nu si francezul sau romanul. De ex.
    Cine si-ar da viata pt Uie?E nici dracu.
    E acum cine si-ar da viata pentru patria Romana?E va spun eu ca gasim poate destui de multi cari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger