Aşa cum s-au obişnuit de câţiva ani încoace, românii mănâncă de Sărbători şi la fast-food. Cei care au terminat sarmalele şi friptura de porc de acasă, au dat fuga apoi în mall-uri, pentru a mânca de la restaurantele americane.
Au existat internauți care i-au ironizat pe pofticioșii, deoarece chiar și în zi de sărbătoare au dorit să servească astfel de preparate în locul celor tradiționale.
România, în top 30 cele mai bune bucătării
Mâncarea tradițională din țara noastră a plasat România în top 30 cele mai bune bucătării din lume. Mai mult de 50.000 de experți culinari au lucrat la alcătuirea ghidului gastronomic numit „Atlasul gustului”. Aceștia au decis și care sunt cele mai delicioase preparate la nivel mondial, în acest an.
Deși Italia și Japonia au înregistrat același rating mediu, Italia a ocupat primul loc și în acest an datorită ratingului mai mare al celui mai bine cotat fel de mâncare – pizza.
A treia cea mai bine cotată bucătărie este cea din Grecia, în timp ce locul patru este ocupat de Portugalia. România se poziționează pe locul 29 în topul celor mai bune bucătării din lume, datorită preparatelor tradiționale. Bulgaria se clasează pe locul 30 în acest top.
Ciorba rădăuțeană, la mare căutare
Dacă vorbim despre cele mai produse alimentare românești, aici regăsim urda, cașul, cașcavalul afumat, brânza de burduf și salamul de Sibiu.
Cele mai bine evaluate preparate sunt mujdeiul, ciorba rădăuțeană, rața pe varză, sarmalele și bulzul.
Cine naiba si unde cauta ciorba radauteana in afara de romani ???!!!
Japonejii din Laponia…
Mai buna ciorba radauteana decat ierburile la care ne indeamna dr.Stroescu, fara sa specifice in baza caror studii nu mai e bun laptele de vaca.
Stramosii nostri au baut lapte de vaca si au trait peste 90 de ani.Sigur nu e sponsorizat de sustinatorii veganilor?