AcasăSOCIALAu speriat Europa. Românii, a doua populație migratoare, după sirieni

Au speriat Europa. Românii, a doua populație migratoare, după sirieni

Bogdan Hossu: ”Peste 5 milioane de români au plecat din țară”

Politicile fiscale și sociale ale guvernelor din ultimii doi ani au făcut ca numărul românilor care au plecat la muncă în afara țării să depășească cifra de 5 milioane. Acest lucru i-a speriat, efectiv, pe europeni, din cauza dumpingului social pe care îl creează românii care acceptă să lucreze acolo pe salarii foarte mici, ne spune conducerea Confederației Sindicale Cartel Alfa.

Sărăcia românilor, dispuși să lucreze pe câțiva firfirei în afara țării, i-a speriat pe europeni, care vor acum să-i determine să se întoarcă în țara lor. În mod dramatic, România a ajuns acum a doua populație migratoare la nivel mondial, după Siria. ”Practic, plecarea românilor crează un dumping social în țările europene. Românii, în disperare de cauză, acceptă acolo salarii care, altfel, nu sunt acceptate de populația locală și de aici apare un dumping social care nu este plăcut pentru nimeni. Că ei nu au făcut lărgirea Uniunii Europene ca să le scadă nivelul de trai, ci au mers pe ideea că le va merge mai bine, iar asta e valabil și pentru români, și pentru ceilalți. De aceea s-au și urgentat la nivel european demersurile privind salariul minim european și negocierile colective, tocmai din cauza comportamentului anormal al unor guverne de genul Guvernului României. Acesta practic, din cauza politicii aberante și care este în totală contradicție cu economia socială de piață pe care o promovează Uniunea Europeană, împinge către disperare cetățenii, sărăcindu-i. Din cauza acestei politici de menținere a salariului minim la un nivel foarte scăzut, Guvernul nu face decât să împingă marea majoritatea a cetățenilor să plece din țară. Asta arată că politica de acest tip nu face decât să realizeze o stimulare a profitului, în special pentru companiile multinaționale care și exportă, pentru că avem o legislație fiscală deficitară legată de acest capitol și, în același timp, nu face decât să împingă populația către emigrare. Acum directiva salariului minim european trebuie să intre la vot în Parlamentul European. Noi am făcut o scrisoare către toți europarlamentarii români și le-am cerut să declare public cum vor vota directiva și amendamentele propuse de Confederația Europeană a Sindicatelor. Salariul minim european va fi raportat la salariul mediu pe economie, astfel că în România ar trebui să ajungă la 1.700 de lei net”, ne-a declarat Bogdan Hossu, președintele Confederației Sindicate Cartel Alfa.

Românii nu se mai întorc

Sindicaliștii de la Cartel Alfa ne spun că, în ultimii ani, numărul românilor emigrați în afara țării s-a triplat și că aceștia nu se vor mai întoarce. ”De la 1,5 milioane de români plecați în străinătate și care aveau tendința să se întoarcă după un an, doi, cu banii strânși, avem acum peste 4,5 milioane în datele oficiale ale Guvernului și peste 5 milioane din datele neoficiale. Și din ce în ce mai puțini dintre românii care au plecat sunt dispuși să se mai întoarcă, pentru că deja au început să își facă familii mixte, iar stabilitatea lor a crescut. De fapt, acolo raporturile de muncă și demnitatea față de poziția lucrătorului într-o companie este total schimbată față de mentalitatea feudalist-sclavagistă care există în România și în care nici viața umană, nici poziția salariatului nu contează în general”, ne-a spus Bogdan Hossu.

Iohannis nu a reținut nimic

La ora actuală nu se face decât o formă speculativă și care nu conduce la nimic bun din punct de vedere al perspectivei în România legată de găsirea unei politici de ocupare adecvată, susțin sindicaliștii. ”Faptul că raportăm cifre fictive și, în același timp, aiuristice, nu arată decât o lipsă de cunoaștere minimală a unor principii legate de Ministerul Muncii și politici legate de piața muncii. Iohannis a fost la Summit-ul social de la Porto, a subscris la declarațiile respective, dar se pare că nu a reținut nimic, pentru că acolo s-a vorbit despre salarii decente, de excludere și combatere a excluderii de pe piața forței de muncă, de o politică de ocupare și formare profesională, inclusiv transformarea pilonului social european în elementul principal al politicilor naționale, ceea ce la noi nu se întâmplă”, ne-a mai precizat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.196 afisari

13 COMENTARII

  1. Da e ceva nemaintalnit.
    Romana e prima limba vorbita in Germania la sparanghel.
    Romana e a doua limba vorbita dupa engleza la Microsoft.
    Romana e a doua limba vorbita dupa engleza la Google.
    Romana e a doua limba vorbita dupa engleza la Nasa.
    Romana e a doua limba vorbita dupa limba materna a marilor top 10 universitati din lume…
    Eu le zic mergeti!
    Veni Vidi Vici
    Am mers, am vazut, am invins si m-am intors in max 10 ani min 1 an…
    Mai mult sau mai putin pierderea radacinilor vs.lipsa experienta.
    APOI IMBOGATITI ROMANIA!

  2. Aleșii neamului fac legi împotriva celor care-i voteaza și provoacă distrugerea tarii.Nesimtire sau trădare ?

  3. Acolo pleaca de la dictatorul razboinic Asad, aci pleaca de la politica atee marxista a Europii zisa Ue ce l-au pupat in cur pe Petrov si datorita cumanilor politici romani.

  4. Și cacîțu se lauda ca a luat lumina ptr reducerea salariilor și pensiilor 😄. Chiar ca tre sa fii bătut în cap sa te întorci acolo.

    • Pensiile speciale trebuie desființate. Iar la haitele bugetare redus totul măcar cu 50%! SPORURILE, VOUCHERELE ȘI NORMELE DESFIINȚATE!!! TOATE!!!

      • Esti securist omule? Man? Daca desfiinteaza pensiile speciale ei tot acolo raman. Astia tre sa ajunga la Targoviste executati n secunda nr doi ca tov. ceausestii. Esti prost? Nebun? Ce-i cu tine? Tre sa se intoarca de unde au venit. In pamant cu ei.

  5. In loc sa „moara de gat” cu hoții care i-au lăsat fără locuri de munca au preferat sa dea bir cu fugiții să-i slugareasca pe străini pentru o mana de arginti și o vechitura de mașină. Dar distracția s-a terminat, salvarea Occidentului din înfruntarea cu China, cu forța de muncă ieftina de la veneticii din estul Europei, a eșuat iar veneticii au devenit o povara pentru economiile vestice. Chiar „pandemia” asta cu Covidul a fost folosita pentru alungarea veneticilor. Criza și-a arătat colții și în Occident iar la putere au ajuns partidele de dreapta și vor urma cele de extrema dreapta. Ăștia vor scoate emigranții principalii vinovați pentru toate relele din tarile lor. Unde se vor duce românașii? ca poate Romanica n-o sa mai fie, ca au lăsat-o de izbeliște și s-a prăpădit.

  6. Nu va luati dupa sovietii aia 2-3 daca plecați definitiv va distrugeti nu doar neamul dar si tara prin lipsa si va abandonati si misiunea de la Dumnezeu. Ei vor imputinarea si disparitia Romaniei. Asta e misiunea lor. A voastra e alta. Ati venit pe lume cu o misiune de lupta nu cu o lașitate de fuga din transeu ca asa nu mai veneati. Cercetati misiunea e scrisa in subconstient va mai apare in vis noaptea transcendentata de valori spirituale romanesti.Vorbesti straineste dar gandesti romaneste!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger