AcasăSOCIALAu răsunat vuvuzelele! După ce au mers să protesteze la sediul PSD...

Au răsunat vuvuzelele! După ce au mers să protesteze la sediul PSD și au discutat cu Ciolacu, polițiștii s-au mutat la poarta PNL – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Sindicatul Europol)

Sindicaliștii de la Europol au ieșit, vineri, în stradă, de această dată în fața sediilor principalelor formațiuni din actuala coaliție de guvernare – PSD și PNL. Totul, după ce în cursul zilei trecute protestaseră în fața geamului ministrului Bode, mai exact la sediul Ministerului de Interne.

Sindicaliștii au anunțat că au ieșit în stradă, în fața sediilor celor două partide ca formă de protest, „pentru drepturile polițiștilor și pensionarilor militari”.

Discuții cu liderul PSD

Prima oprire a protestatarilor – cu tot cu pancarte cu diferite mesaje, steaguri, dar și vuvuzele și tobe – a fost, vineri dimineață, la sediul Partidului Social Democrat. La un moment dat, o delegatie a sindicaliștilor de la Europol a intrat la discuții cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

(foto: captură video)

„Delegația Europol care a fost la negociere cu PSD ne-a transmis faptul că liderul partidului Marcel Ciolacu a înțeles problemele polițiștilor, a transmis coaliției că ordonanța de urgență să se modifice, iar de la 1 ianuarie polițiștii să primească tranșa a treia din legea salarizării, iar la prima rectificare bugetare să se aplice integral, iar pensiile militarilor se vor actualiza. Continuăm protestele!”, s-a transmis pe pagina de Facebook a Sindicatului.

Ciolacu: „Solicitările lor sunt extrem de corecte, iar guvernul are datoria să le rezolve!”

Tot pe aceeași rețea de socializare a anunțat și Marcel Ciolacu câteva concluzii ale discuțiilor avute cu sindicaliștii. „Am discutat astăzi cu delegația sindicatelor din Poliție și din Poliția Penitenciară despre îngrijorările privind aplicarea Legii Salarizării Unitare.
I-am asigurat că voi duce mesajele lor în Coaliția de guvernare și că voi solicita ministrului Bode să găsească #soluții pentru ca tranșa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în Bugetul pe anul 2022.

Voi rămâne în contact cu reprezentanții sindicatelor pentru a găsi soluții pentru toate problemele cu care se confruntă polițiștii. Solicitările lor sunt extrem de corecte, iar guvernul are datoria să le rezolve!”, a susținut Ciolacu.

Următoarea oprire: sediul PNL

Chiar și după ce au discutat cu Ciolacu, sindicaliștii n-au renunțat la protest, așa că au pornit către sediul partidului condus de către Florin Cîțu.

Până la acest moment, cel puțin, nu se știe dacă au existat discuții cu vreun reprezentant al PNL-ului, la fel cum s-a întâmplat în cazul protestului din fața ușii social-democraților.

Sindicatul Europol: ”Ne-am săturat să mai fim bătaia de joc a Guvernului”

În cursul zilei de joi, 16 decembrie, după ce au protestat la sediul MAI-ului, sindicaliștii au transmis un comunicat de presă, cu referire la nemulțumirile și revendicările pe care le au.

Iată, integral, comunicatul:

”După cum prea bine cunoașteți, Sindicatul Europol a stabilit un calendar al protestelor având în vedere că ne-am săturat să mai fim bătaia de joc a Guvernului și ca urmare a faptului că nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar, deși am fost expuși de la începutul pandemiei în prima linie în lupta contra Covidului, în timp ce pentru alte categorii bugetare legea salarizării deja se aplică în integralitate.

După protestele organizate în fața Prefecturilor din județele Maramureș, Gorj, Mureș, Cluj, Timiș, Vaslui, Bacău, Vâlcea, Mehedinți, Giurgiu, Botoșani, Alba și Satu Mare, unde ne-am expus revendicările referitoare la aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 01 ianuarie 2022, precum și la indexarea pensiilor militare cu indicele inflației, ministrul Lucian Bode a anunțat în cursul zilei de ieri că polițiștilor li se va aplica tranșa de 1/4 din Legea salarizării.

Astăzi, am primit însă dovada că aspectele transmise de ministrul afacerilor interne Lucian Bode au reprezentat o demagogie pură, atât domnia sa cât și Guvernul României neputând să își țină o promisiune de pe o zi pe alta, în această dimineață apărând proiectul de OUG cu privire la măsurile fiscal-bugetare în 2022 din care rezultă fără echivoc faptul că și-au propus ca salariile polițiștilor să rămână înghețate pentru al doilea an consecutiv, în ciuda faptului că anul trecut au precizat că ordonanța “austerității” va fi aplicată doar în 2021.

Și cum simpla promisiune politică nu a reprezentat o garanție a respectării drepturilor polițiștilor, Sindicatul EUROPOL a protestat astăzi în fața Ministerului Afacerilor Interne, ocazie cu care i-am adus la cunoștință încă o dată lui Lucian Bode revendicările noastre și că nu mai suntem dispuși să suferim o nouă amânare a respectării drepturilor salariale și că vom continua cu formele de protest până la blocarea activității la fel cum au făcut grefierii și magistrații, în cazul în care legea salarizării nu ne va fi aplicată asemenea celorlalte categorii de bugetari.

I-am transmis ministrului Bode și că vom răspunde la sfidare cu un miting și mai mare, sens în care, mâine, 17 decembrie, vom fi și mai vizibili în fața sediilor partidelor politice care au votat în 2017 legea salarizării. Astfel, vă așteptăm în număr cât mai mare, atât membri ai societății civile cât și polițiști sindicalizați sau nesindicalizați, să vă alăturați protestelor noastre începând cu ora 10:00 la sediul Partidului Social Democrat (PSD), de unde ne vom deplasa ulterior la sediul Partidului Național Liberal (PNL) și ulterior la sediul UDMR.

Totodată, vă facem cunoscut că mâine va avea loc ședința de Guvern cu privire la adoptarea OUG ce conține măsurile fiscal-bugetare pentru anul 2022, fiind ultima noastră șansă de a determina aplicarea Legii salarizării 153/2017.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol”

518 afisari

3 COMENTARII

  1. degeaba se duc , clasa politica a fost modelata si formata din oameni santajabili si prosti , toti cu diplome la academia de informatii si asta fac , ne servesc securitate pe paine . duceti-va la cei care trag sforile , nu va certati cu difuzorul !

  2. duceti-va și la geamul lui Badea de la ipj ag care după ce ni ia uns șefi pe Marinescu la municipiu și Iordache la clung aceștia se smiorcaie și plâng pe la sediul oamenilor politici și afaceri din județ ca nu sunt solvabili sa tina cererea și lista prea lunga,sunt multe guri și gurite de hrănit la capitala iar indemnizația lor e prea mica și trebuie sa suporte ierarhic în jos, rucaru și spătaru o duc mai greu

  3. badea asta nu e ala cu ceafa lata din conferința aia de la politia romana cu plăcuta suedeza când a fost făcut praf de acel reporter. atunci cu acea convenție de la Viena sau nu știu cum,etc.daca și asta a ajuns mare sef si nu în rezerva un incult și lingău fără pereche trb sa emigram toți în UE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger