AcasăSOCIALAu rămas mască! Ce s-a întâmplat după ce polițiștii au tras pe...

Au rămas mască! Ce s-a întâmplat după ce polițiștii au tras pe dreapta o mașină condusă de un bărbat de 91 de ani!

Au rămas mască! Ce s-a întâmplat după ce polițiștii au tras pe dreapta o mașină condusă de un bărbat de 91 de ani! (sursa foto: antena3.ro)

Din rândul situațiilor inedite cu care ajung, uneori, să se confrunte polițiștii care fac controale în traficul rutier se numără și un episod despre care s-a aflat la mijlocul acestei săptămâni.

Protagonistul e un bărbat de o vârstă venerabilă, respectiv un bătrân în vârstă de 91 de ani. S-a aflat că mașina la volanul căreia urcase bărbatul a fost trasă pe dreapta de către polițiștii rutieri, în afara orașului Dorohoi, din județul Botoșani. Ce a urmat? Un șir de constatări care, cel mai probabil, i-au uimit și pe oamenii legii.

În primul rând, s-a aflat că bătrânul a pornit la drum, cu mașina, fără să fi avut permis de conducere, potrivit monitorulbt.ro. Mai mult, polițiștii au stabilit că autoturismul avea număr de înmatriculare fals.

Bărbatul se deplasa, pe D.N. 29 A, în afara municipiului Dorohoi, cu un autoturism cu număr de înmatriculare fals, fără inspecție tehnică periodică și fără a deține asigurare obligatorie a vehiculului”, au transmis reprezentanții IPJ-ului local.

În cazul de față, cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Dorohoi, fiind avute în vedere săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta, recent, de către polițiștii din Botoșani

Pe de altă parte, miercuri, reprezentanții IPJ Botoșani au anunțat ce a ieșit la iveală în urma unei recente acțiuni a polițiștilor rutieri, în cadrul căreia s-au verificat aproape 80 de autovehicule.

„La data de 12 aprilie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat, în municipiul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, care au ca principală cauză de producere, neacordarea priorității de trecere persoanelor care au acest drept.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 100 de persoane și verificate 79 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.000 de lei.

Totodată, polițiștii au reținut 10 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere persoanelor angajate în traversarea părții carosabile pe marcajul pietonal”, se precizează în comunicatul IPJ.

999 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger