AcasăSOCIALAu mâncat şi au dansat la nunţi, dar au ajuns pe patul...

Au mâncat şi au dansat la nunţi, dar au ajuns pe patul de spital! Fenomen straniu în judeţul Alba

DSP Alba Iulia a demarat o anchetă epidemiologică după ce 21 de persoane, inclusiv un copil, au acuzat stări de rău după o nuntă.

DSP Alba a anunțat duminică, 3 septembrie, că a deschis două anchete epidemiologice după ce 21 de persoane, printre care și un copil, care au participat la două nunți, una în Alba Iulia și alta în comuna Ocoliș, s-au prezentat la spital acuzând stări de rău.

Stări de rău la cununie

Conform DSP Alba, şapte persoane care au participat la o cununie au acuzat stări de rău şi au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, respectiv Spitalul Municipal Turda.

Trei dintre pacienţi au plecat acasă în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar alţi patru, doi bărbaţi şi două femei, au rămas internaţi. Raportările făcute duminică arată că starea lor este una bună. La cununie au participat 40 de persoane.

„Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanşată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă ce a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău şi s-au prezentat la UPU Alba Iulia.

Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău uşoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalţi au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane”, a transmis, duminică, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Inspectorii au mers la restaurante

DSP Alba a precizat că în ambele cazuri inspectorii DSP, împreună cu cei de la Protecția Consumatorului și DSVSA, au mers la cele două restaurante pentru a prevala probe din mâncare, cât și de pe mâinile personalului, pentru a afla sursa celor 21 de cazuri de toxiinfecție alimentară.

„În ambele cazuri menționate inspectorii DSP Alba, alături de reprezentanți ai DSVSA Alba și cei ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat în teren pentru a preleva probe din mâncarea servită cât și de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele la cele două locații pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la cele 21 cazuri de presupusă toxiinfecție alimentară.

Vom reveni cu concluzii și măsuri după finalizarea analizelor de laborator și a anchetelor epidemiologice”, se arată în comunicatul DSP Alba.

383 afisari

1 COMENTARIU

  1. in ardeal e un fenomen obisnuit sa-ti dea mancare stricata , acum doua zile la brasov acum aici , nu stiu , igiena sau lacomia ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...