AcasăSOCIALAu început toaletările copacilor în sectorul 4

Au început toaletările copacilor în sectorul 4

În sectorul 4 al Capitalei se muncește continuu. A venit toamna, a început sezonul toaletărilor! Chiar dacă vremea este încă bună s-au luat măsuri de prevenție și, mai mult, se onorează solicitările cetățenilor.

Se toaletează cât mai mulți copaci, având în vedere pericolul pe care îl pot reprezenta aceștia, mai ales în caz de vreme severă. În momentul de față, există avize pentru toaletarea a circa 100.000 de arbori, iar echipele de la Totul Verde. lucrează în câte trei schimburi pe zi.

De altfel, încă din primăvară, s-a început cea mai mare campanie de plantare de arbori, tei, prunus și platani, care a avut loc până acum în București. Peste 10.000 de arbori au fost plantați până acum pe aliniamentele stradale ale celor mai aglomerate străzi, precum Luică, Soseaua Giurgiului, bd. Tineretului, în parcuri sau în spațiile verzi din jurul blocurilor, iar alți 30.000 sunt în curs de plantare.

Tăierea la pomi presupune scurtarea sau chiar îndepărtarea unor ramuri. Toaletarea acestor pomi se realizează în fiecare an și poate avea obiective diverse – tăieri de formare, tăieri de regenerare, cât și tăieri de rodire. Astfel, tăierea este una dintre lucrările obligatorii, ce are ca scop corectarea creșterii astfel încât resursele naturale să fie cât mai bine valorizate. Ea se realizează prin tăierea, cu o foarfecă de grădină sau un fierăstrău pentru pomicultură, a unor părți verzi sau lemnoase ale pomilor, sau chiar prin tăierea unei ramuri în totalitate. Operațiunile de toaletare se fac doar cu vizul Comisiei de Mediu din cadrul Primariei Generale.

author avatar
Andrei Coman
193 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce tualetari ??,vezi copaci ciuntiti ,taiati anapoda de orce tercheberchea .Arborii se usuca or putrezesc ,apa de ploaie patrunde in zona taiata si incepe putregaiul !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger