AcasăSOCIALAu început lucrările de eficientizare termică la primele 20 de blocuri din...

Au început lucrările de eficientizare termică la primele 20 de blocuri din cele 158 ce vor fi reabilitate prin PNRR, în sectorul 4 – FOTO

Primăria Sectorului 4 anunță, marți, că au început lucrările de eficientizare termică la primele 20 de blocuri de locuințe din totalul celor 158 ce vor fi reabilitate prin PNRR. În premieră, imobilele vor avea panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la întreținere – transmite Primăria de sector.

Într-un comunicat de presă se informează că „s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de anvelopare termică” la blocurile de locuințe din Sectorul 4, ce vor fi reabilitate cu fonduri europene din PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență.

S-au montat primele schele

Deja în cazul primelor 20 de imobile, din totalul celor 158, constructorii au început să monteze schelele pentru ca lucrările propriu-zise să înceapă de îndată.

„Astfel, în perioada următoare se va interveni atât la exteriorul, cât și la interiorul imobilelor. În acest sens, lucrările vor viza reabilitarea fațadelor, înlocuirea tâmplăriei, refacerea teraselor, a instalațiilor și a lifturilor, precum și montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la energia electrică. Mai mult, odată cu aceste lucrări de eficientizare energetică, se vor monta și stații de încărcare electrică pentru autoturismele locatarilor.

Toate aceste lucrări de reabilitare se vor face gratuit. Oamenii nu vor avea nimic de plătit, toate costurile fiind suportate din bugetul pe care comunitatea Sectorului 4 l-a accesat în prima etapă a marelui Val al Renovării”, anunță Primăria condusă de către Daniel Băluță.

Sectorul 4, premieră la nivel național: a obținut cei mai mulți bani din PNRR

În același comunicat transmis de Biroul de presă se menționează că, în acest an, Sectorul 4 al Capitalei „a reușit o premieră la nivel național, obținând cei mai mulți bani din PNRR”.

„Nu mai puțin de 161 de milioane de euro, adică 70% din bugetul total alocat țării noastre au fost accesate pentru reabilitarea blocurilor de locuințe aflate în zone mai puțin dezvoltate”, conform sursei citate.

Vor fi reabilitate blocuri din zonele Reșița, Giurgiului și Triunghiul Berceni

Unde anume sunt situate blocurile ce vor fi reabilitate în sectorul 4? Iată ce anunță Primăria:

„De acești bani vor fi reabilitate 145 de blocuri din zone precum Reșița, Huedin, Giurgiului și Triunghiul Berceni. Acestora li se adaugă alte 13 imobile, încadrate într-o altă axă de finanțare din PNRR, pentru care Sectorul 4 a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro”.

author avatar
Andrei Coman
370 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger