AcasăSOCIALAu început incendiile provocate de caniculă, în România! Un sat din Mehedinți,...

Au început incendiile provocate de caniculă, în România! Un sat din Mehedinți, mistuit de flăcări – FOTO/VIDEO

incendiuAu început incendiile provocate de caniculă, în România! Un sat din Mehedinți, mistuit de flăcări - FOTO/VIDEO

Europa este devastată de incendii de vegetație. Seceta extremă și canicula reprezintă cauza imediată a acestora, dar încălzirea globală agravează și mai mult fenomenele meteo extreme.

Și România a căzut victimă incendiilor de vegetație provocate de căldura excesivă. Prima regiune afectată este comuna Devesel din județul Mehedinți, unde au ars cel puțin șapte gospodării, potrivit ISU Mehedinți. Mulți oameni trec printr-un adevărat coșmar din cauza incendiului. Casele le-au fost arse, iar românii ce locuiesc în zonă au pierdut foarte multe obiecte.

foto: captură video

Supraviețuitor: „Nu mai am nimic”

Un bărbat și-a pierdut complet casa, iar bunurile agonisite o viață întreagă au ars în totalitate. Potrivit Antena 3, în câteva zeci de minute, întreaga gospodările a acesuia s-a transformat în scrum. Omul a reuşit să salveze o singură găină din curte. „Nu mai am nimic, doar ce e pe mine şi ce am în mână. Au luat foc toate, casă, maşină, animale. Ce dezastru mai mare există?”, a declarat bărbatul, potrivit sursei citate.

Peste 45 de pompieri au intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea focului. În sprijinul lor au fost solicitate alte 2 autospeciale din cadrul ISU Dolj. S-au făcut eforturi supraomenești pentru lichidarea mai multor focare de incendiu. Incendiul a pornit de la vegetația uscată din sat, dar flăcările s-au extins rapid la gospodării pe raza localității Scăpau, comuna Devesel. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00, luni noapte spre marți.

Acesta a afectat 4 case de locuit, dintre care una total și 3 partial, 17 anexe gospodărești din 15 gospodării, un autoturism, 20 de clăi de plante furajere, cimitirul și 2 hectare de litieră, potrivit stiripesurse.ro.

author avatar
Andreea Vlad
605 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger