AcasăSOCIALAu fost anunțate primele două decese confirmate cu virusul gripal, în acest...

Au fost anunțate primele două decese confirmate cu virusul gripal, în acest sezon/Ce vârste aveau cei doi români

Au fost anunțate primele două decese confirmate cu virusul gripal, în acest sezon/Ce vârste aveau cei doi români (sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

Informații de ultim moment au venit, luni, 18 aprilie, de la oficialii din Sănătate.

Au fost confirmate primele două decese cu virus gripal în sezonul 2021-2022. Informațiile au venit luni, 18 aprilie, de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Este vorba despre o femeie din județul Olt și un bărbat din Timiș.

Astfel, în primă fază s-a anunțat că un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Timiș, „având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3” a decedat pe 14 aprilie.

A doua victimă a virusului gripal, o femeie din Olt

Ulterior, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat un al doilea deces. O femeie în vârstă de 78 de ani, „fără condiții medicale preexistente cunoscute”, despre care s-a comunicat că nu fusese vaccinată anti-gripal, a murit pe 17 aprilie, respectiv în ultima zi a săptămânii recent încheiate.

Femeia era din județul Olt. Și, conform sursei citate, a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Câte cazuri de COVID-19 au fost anunțate luni

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății (MS) a anunțat, în raportarea de luni, 18 aprilie, cu privire la situația COVID la nivel național, că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 686 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 104 mai mult față de ziua anterioară. 75 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”.

S-au făcut precizări și cu privire la numărul pacienților cu COVID-19 internați în spital, inclusiv la terapie Intensivă. Mai exact, MS a comunicat în bilanțul de la ora 13, că „în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.702 cu 19 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 235 persoane, cu 8 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 235 pacienți internați la ATI, 201 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 12 mai mult decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI”.

169 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu v-ati saturat de necrologul zilnic? Da-ti sti adevarate si cu relevanta nu stiri ca la prost tv la ora 5!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger