AcasăSOCIALAu bătut palma. Noul Cod Fiscal jecmanește doar populația

Au bătut palma. Noul Cod Fiscal jecmanește doar populația

Ciucă și Ciolacu, consens la majorarea taxelor pentru români

Din toate măsurile anunțate cu tam-tam de PSD s-a ales praful, semn că ori cocoșul care cântă în coaliție e PNL-ul ori că așa-zisele contradicții între opinii sunt doar de fațadă. Astfel, din supraimpozitarea multinaționalelor, practicată peste tot în Europa, plafonarea prețurilor la combustibili și impozitarea progresivă, în noul Cod Fiscal au rămas doar mai multe biruri tot pentru amărâții de români.

Neputința PSD de a se impune în coaliție în ceea ce privește măsurile vitale pentru populație nu sună a bine. Nici măcar impozitarea progresivă nu i-a ieșit, deși Marcel Ciolacu a argumentat pertinent că toate țările europene au un asemenea sistem, mai puțin România. Și spun că nu i-a ieșit, pentru că deja a renunțat la idee, acceptând că povara impozitării muncii se va menține și anul viitor. ”Eu mi-aș dori să ieșim din zona de sloganuri. Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu taxa unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, 99% din țări au impozitare progresivă. Ea nu va implementată anul acesta, nici anul viitor, dar este o bază de discuție. Să vedem cum ieșim din zona de sloganuri, astea cu distrugem mediul de afaceri. Nu am văzut distrus mediul de afaceri în Franța sau Spania sau alte țări unde e există impozitare progresivă”, a spus Marcel Ciolacu. Deci e ok așa. Rămânem cu cota unică și în 2023, dar, ”băieți, să nu mă uitați pe viitor”, pare să transmită președintele PSD. La fel a fost și cu impozitarea de 90% a pensiilor speciale, despre care Marcel Ciolacu tot vorbește că trebuie făcută, însă nimeni, absolut nimeni din coaliție nu l-a luat în seamă. Concluzia? Nici măcar nu se discută despre așa ceva.

Prețurile, tot în aer

Deși a cerut vehement plafonarea prețurilor la carburanți, PSD a acceptat cu prea multă ușurință simulacrul de compensare cu 25 de bani și alți 25 de bani incerți. ”Să vedem cum funcționează și apoi vom discuta asupra efectelor”, a zis Ciolacu. Adică o să mai treacă o lună-două, prețurile se vor mări, PSD va mima din nou indignarea, va arăta cu degetul spre Ciucă-PNL, va fi din nou un scandal regizat în coaliție, apoi, posibil, când se vor trezi cu românii în stradă, să plafoneze prețurile carburanților pe la 9-10 lei. Că e regizată treaba o arată și interviul dat de ministrul Economiei, Florin Spătaru, care ne spune el că PSD-ul are un plan de plafonare, dacă acea compensare nu merge.

În rest, numai de bine

În ce privește majorarea taxelor pentru români, aici totul merge ca uns în coaliție. Astfel, au fost deja conturate creșteri ale impozitelor pe dividende de la 5% la 8%, creșteri ale accizelor la alcool și tutun, creșteri ale impozitului pe jocurile de noroc și creșteri ale TVA-ului la băuturile cu zahăr. Totodată, scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții va fi până la 10.000 de lei, în timp de pragul de scutire era până acum de 30.000 de lei. Urmează majorarea impozitelor pe proprietăți și alte asemenea, dar nimic pentru diminuarea profiturilor uriașe ale marilor companii.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.494 afisari

15 COMENTARII

  1. Cel mai tare mișto pentru aștia de rand este ” iefinirea” cu 0.50 bani.
    E buna tot pentru milioanele de euro ale firmelor de transport.
    Nu pentru cei cu un autoturism.

    • @Ioana M. 2022-06-28 17:32 17:32:31
      inca putina rabdare,2-3 luni,maxim septembrie,golaniile se fac impreuna dar se deconteaza individual,cand n-ai bani mirosi a prost si maresal sa fii fara trupa hranita esti gugustiuc
      Cifre din Colonia Romania
      1.200 miliarde euro sau 1.000 miliarde lei,DATORIE,e cam jumate in valuta si jumate in lei aprozar
      2.78% din produsele petroliere consumate sunt importate
      3.70% din alimentele de baza sunt importate
      4.30% depozite de gaze in romanica pentru la iarna,in Polonia la 97%
      5.65% din oameni nu au nici un fel de economii,adica de bani pusi de-o parte
      pai destule detalii ma gandesc…n-am vrut sa mai dau inca un exemplu ca se faceau 6 si ziceati 6 6 6…..Eu am spus-o acum ani de zile,….Nu va potoleste Dracu…Va potoleste Foamea…

      • PNL și PSD, sunt din același aluat, doua cancere ce, au distrus țara și cetateanul, este vremea sa, i aruncam la groapa de gunoi a istoriei

  2. @ Bă, și guvernatorul Isărescu, al „guberniei” bancare , ce zice, că au apărut și unele suspiciuni la băncile din sistemul bancar pe care îl „guverneză”,de folosire a datelor personale ale foștilor clienți ai băncilor din sistemul bancar administrat de academicianul Isărescu, în scopul creșterii fictive a rulajelor cu clienții, ale băncilor , ?

  3. @ Iată-l pe primul ministrul Ciucă, ! Aplaudați ! Se pregătește Ciolacu . Aplauze, ! ‘ ?

  4. nu mai platiti taxe , amanato toate platile! nu raspundeti la nicio intrebare fara avocat! acest stat borfas mafiot este CRIMINAL

  5. Eu v-am spus ca scroafele vor omora oricati romani va fi nevoie pentru a-si mentine traiul nesimtit pana un ultima secunda… – Doar ca toate se vor narui exponential : in cateva luni, cateva saptamani , cateva zile , cateva ore, cateva minute si ultima secunda….

  6. Din nou IT-istii scapa de impozitare,ei si multinationalele.
    E un sport prin multinationale sa treci mai toti angajatii ca inginer software,dezvoltator software…ei fiind mecanici,sculeri,matriteri,asa pui profitul gros deoparte,la final de an raportezi pierderi si multa m.e la romani,asa ca tot prostii vor plati gaura adusa de multinationale la buget.

  7. La ora actuala dupa venirea conducerii securisto -sorosista ciolacu , intre psd si pnl nu mai este nici o deosebire . blatul psd -pnl pina la venirea lui ciolacu era mascat , acum e pe fata . asta s-a hotarit la Sibiu , de catre Merkel , Rutte , si Macron ,inaintea arestarii lui Dragnea , sa nu mai fie nici un partid care sa deranjeze nici macar cu un cent profiturile capitalului strain .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger